Hem Kaymakam, Hem Vali Yardımcısı, Hem de Ev Hanımı - Son Dakika
Güncel

Hem Kaymakam, Hem Vali Yardımcısı, Hem de Ev Hanımı

Kayseri'de Vali yardımcılığı, Talas kaymakamlığı görevlerini yürüten Yasemin Özata Çetinkaya, aynı zamanda ev hanımı olarak dikkat çekiyor.

08.03.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3 yıl önce Batman Vali Yardımcılığı görevinden Kayseri'nin Hacılar İlçesi'ne Kaymakam olarak atanan Yasemin Özata Çetinkaya, görevine başladıktan sonra Vali Yardımcısı da oldu. Hacılar Kaymakamı görevinden Talas Kaymakamlığı görevine atanan Çetinkaya, kaymakamlığın yanı sıra vali yardımcılığı görevini de azimle yerine getiriyor. Vali yardımcılığı ve Kaymakamlığın yanı sıra, ev işlerini de beraber yürüten Çetinkaya, 3 çocuğuna annelik yapıyor.

Bu zamana kadar yürüttüğü görevleri anlatan Yasemin Özata Çatinkaya, "Talas kaymakamıyım. Aynı zaman da vali yardımcısı görevini vekaleten yürütüyorum. Daha önce hem kaymakamlık hem vali yardımcılığı görevlerini farklı farklı yerlerde yaptım ama Kayseri'de ikisinin de aynı anda birleştiği ilk durumum oluyor diyebilirim. Mesleğimde 18. yılı çalışıyorum. 1996 girişliyim. Daha önce Isparta-Gölen, Rize- Kalkandere, Ağrı- Hamur, Bilecik- Gölpazarı gibi ilçelerde kaymakamlıklarım var. Daha sonra 2008-2010 yılları arasında Batman’da vali yardımcılığı görevini üstlendim. 2011 yılından beri Kayseri’deyim. Kayseri’ye ilk gelişim Hacılar kaymakamı olarak olmuştu. 2011-2013 yılı arasında Hacılar'da çalıştım. 2013 yılının Ekim ayından beri Talas kaymakamı olarak görev yapıyorum. 5 ay önce de Vali Yardımcılığı görevi ile görevlendirildim" dedi.

Kaymakamlık ve vali yardımcılığı görevlerinin yanı sıra çocuklarına da gerekli ilgiliyi gösterdiğini dile getiren Çetinkaya, "Aynı zamanda evliyim. Mesleğe girişimden 2 yıl sonra evlendim. Bu evlilikten 3 tane çocuğum var. En büyük kızım 13 yaşında. 9 yaşında ve 1 yaşında olan bir kızım daha var. İşle birlikte evi de yürütmeye çalışıyoruz. Çalışan bayanların tabi bir tarafı seçme gibi bir durumu söz konusu değil. Aynı şekilde, aynı önemle götürmek durumundayız. Ben de mümkün olduğu sürece bunu gözetmeye çalışıyorum. İşime de önem veren biriyim. Titiz davranan, yaptığı işte çok hata çıksın istemeyen ya da olumsuz sonuçlara karşı alınması gereken bütün tedbirleri alan bir yapım da var. İşle ilgili bu titizlik devam ederken, evle ilgili rollerimizi ve sorumluluklarımızı ihmal etmemeye çalışıyorum. Evde de aynı şekilde davranıyorum. Çünkü çocuklarımız bizim gelecek nesillerimizdir" ifadelerini kullandı.

ALİ GÖÇ

Hem Kaymakam, Hem Vali Yardımcısı, Hem de Ev Hanımı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hem Kaymakam, Hem Vali Yardımcısı, Hem de Ev Hanımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement