Hem Kur'an Hem de Trafik Kurallarını Öğreniyorlar - Son Dakika
Yerel

Hem Kur'an Hem de Trafik Kurallarını Öğreniyorlar

Hem Kur\'an Hem de Trafik Kurallarını Öğreniyorlar

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde müftülük tarafından açılan yaz Kur’an kurslarına katılan erkek ve kız öğrenciler, hem Kur’an-ı Kerim’i hem de trafik kurallarını birlikte öğreniyor.

14.07.2014 11:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde müftülük tarafından açılan yaz Kur'an kurslarına katılan erkek ve kız öğrenciler, hem Kur'an-ı Kerim'i hem de trafik kurallarını birlikte öğreniyor.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personelleri tarafından "Çocuklar İçin Trafik Eğitimleri (Trafik Dedektifleri)" projesi kapsamında ilçe merkezindeki yaz Kur'an kurslarında eğitim gören öğrencilere temel trafik eğitimi, yaya ve yolcu güvenliği eğitimi verilmeye başlandı. Polis Memurları İlyas Küçükfarsak ve Barış Pektaş tarafından verilen eğitimlerin ilki İmam Hatip Lisesi'ndeki Kur'an kursunda İlçe Müftüsü Abdussamet Pat'ın da katıldığı dersle başladı. Ders öncesinde kısa bir açıklama yapan İlçe Müftüsü Abdussamet Pat, bu tür eğitimlerin küçük yaşta verilmesinin önemine işaret etti. Müftü Pat, "Çocuklarımız küçük yaşta Kur'an eğitimi almak için kurslarımıza geliyorlar. Trafik eğitiminin de çok küçük yaştan itibaren verilmesi gerektiğini biliyoruz. Trafik insan yaşamının önemli bir kısmını teşkil ettiği için küçük yaşta verilen eğitim kalıcı sonuçlar sağlıyor. Bu kapsamda çocuklarımıza eğitim veren polis memurlarımızdan Allah razı olsun" diye konuştu.

Elbistan İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Büro Amirliği personeli İlyas Küçükfarsak ise, eğitimlerde insan hayatının her şeyden önemli olduğunu vurgulayarak ülkemizde her yıl trafik kazalarında binlerce insanın hayatını kaybettiğini ve on binlercesinin de sakat kaldığını belirtti. Kur'an kurslarında verilen trafik eğitiminin çocukların küçük yaşlardan itibaren trafik kurallarını bilinçli bir şekilde benimsemesini ve uygulamasını sağlayacağının altını çizen Küçükfarsak, "Trafik kurallarına uymanın, herkesin hayatını kolaylaştıracağını ve kazaları en aza indireceğini öğrencilere anlatıyoruz. Eğitimlerimizde öğrencilere, aile ve trafik eğitimi, bisiklet sürücü eğitimi, yaya yollarını kullanma, öğrenci servislerine inme-binme, karşıdan karşıya geçme, küçük yaşta araç kullanmama, emniyet kemeri kullanımı ve önemi genel trafik kuralları ile ilgili bilgiler veriyoruz.

Trafik Dedektifleri projesi de öğrencilerin trafik kuralları hakkında çocuk yaşta bilinçlendirilmesi, gelecek nesillere trafik kurallarının öneminin anlatılarak trafik kazalarının en aza indirilmesini amaçlıyor" şeklinde konuştu.

Eğitime katılan öğrenciler de trafik kuralları hakkında bilmedikleri konuları polis amcalarına sormak ve öğrenmek için birbirleri ile yarıştılar. - KAHRAMANMARAŞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Kur'an Hem de Trafik Kurallarını Öğreniyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement