Hem Simit Satıyor Hem de Örgü Örüyor - Son Dakika
Yerel

Hem Simit Satıyor Hem de Örgü Örüyor

Hem Simit Satıyor Hem de Örgü Örüyor

Eskişehir’de simit satarak geçimini sağlayan Tamam Kızılok isimli kadın, bir yandan da örgü örerek vaktini değerlendirip aile bütçesine ayrı bir katkı sağladığını belirtiyor.

22.03.2017 11:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de simit satarak geçimini sağlayan Tamam Kızılok isimli kadın, bir yandan da örgü örerek vaktini değerlendirip aile bütçesine ayrı bir katkı sağladığını belirtiyor.

Bir yıldır hem simit satan, hem de tezgahının başında örgü ören Kızılok, boş durmayı sevmediğini söyledi. İki işi birden yapan 57 yaşındaki Kızılok, ördüğü ürünleri de satarak evine katkıda bulunduğunu anlattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren tezgahın başına geçtiğini aktaran Tamam Kızılok, "Bir yıldır simit satıyorum. Örgü örmeyi de annemden öğrendim. Tezgah başında boş durmamak için böyle bir fikir geldi. Ördüğüm ürünleri de satarak ev ekonomisine bir katkıda bulunuyorum. Eşim malulen emekli oldu. İki kızım var, bir oğlum var. Ben de sabahın erken saatlerinden itibaren hem simidimi satıyorum, hem de örgümü örüyorum. Simit satışları pek belli olmuyor. Bazen saatlerce bekliyorum bir simit satmak için. O süreyi de örgü örerek değerlendiriyorum" dedi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hem Simit Satıyor Hem de Örgü Örüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement