Hem Zam Hem Af Geliyor - Son Dakika
Güncel

Hem Zam Hem Af Geliyor

Hem Zam Hem Af Geliyor

Milyonları ilgilendiren yasa tamam

24.04.2015 08:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Emeklileri, borçlu Bağ-Kur'luları, çalışanları ilgilendiren önemli düzenlemeler içeren yasa tamam. Kanun, dünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Yasaya göre; SSK ve Bağ- Kur emekli aylıkları, Temmuz ödeme döneminde artırılacak. Artırılan gelir ve aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla, Temmuz ödeme döneminde bin TL ve altında olanlar 100 TL tutarında, bin TL'nin üstünde olanlar da bin 100 TL'yi geçmeyecek şekilde ayrıca artırılacak.

Bu doğrultuda; Temmuz'da, tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak rutin zammın ardından, maaşı bin lira ve altında kalanlara 100 lira, bin liranın üzerindekilere de maaşları bin 100 lirayı geçmeyecek üzere seyyanen zam yapılacak.

PRİM AZALIYOR

Çalışan emeklilere destek primi müjdesi de bu yasanın getirdiği düzenlemelerden... Yasaya göre; ticari faaliyette bulunan emeklilerden yapılan sosyal güvenlik destek primi kesintisi yüzde 15'ten yüzde 10'a indirilecek. Uygulama Temmuz'dan itibaren başlayacak. Böylece ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşında ayrıca zam gerçekleşmiş olacak.

BABAYA 5 GÜN İZİN

* BABALIK İZNİ ARTIYOR: İşçiye, evlenmesi veya evlat edinmesi ya da ana veya babasının, eşinin, kardeşinin, çocuğunun ölümü halinde 3 gün, eşinin doğum yapması halinde ise 5 gün ücretli izin verilecek.

* ENGELLİ ÇOCUĞU OLANA İZİN: İşçiler, en az yüzde 70 oranında engelli veya süreğen hastalığı olan çocuğunun tedavisinde, hastalık raporuyla ve çalışan ebeveynden sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla, 1 yıl içinde 10 güne kadar ücretli izin alabilecek.

* ENGELLİ İŞÇİYE YER DEĞİŞİKLİĞİ HAKKI: Kamu kurum ve kuruluşlarında sürekli işçi kadrosunda görev yapan ve en az yüzde 40 oranında engelli işçiler, kurum içinde yer değiştirme talebinde bulunabilecek.

İŞVERENE HAPİS CEZASI GELDİ

* Faaliyeti durdurulan işyerini, izinsiz çalıştıran işverene 3 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

* Turizm, özel güvenlik ve sağlık hizmetlerinde, işçinin onayıyla 7.5 saatin üzerinde gece çalışması yaptırılabilecek.

* Ermenek'te meydana gelen maden kazasında, sigortalı olanlar ile kazada hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine, 6 ay brüt asgari ücretin 2 katı tutarında ödeme yapılacak.

1.3 MİLYON BAĞ-KUR'LUNUN BORCUNA AF!

1.3 milyon Bağ-Kur'lunun borcu silinecek. Bu kişiler ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, sağlıktan yararlanmaya başlayacak.

Prim günü yetenler emekli olabilecek. Düzenlemeye göre; kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlarla tarımda kendi adına ve hesabına bağımsız çalışanlardan, bu ayın sonu itibarıyla 12 ay ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunanların, bu sürelere ilişkin prim borçlarını Mayıs başından itibaren 3 ay içinde ödememesi halinde sigortalılıkları durdurulacak. Daha sonra sigortalı ya da hak sahipleri tarafından talep edilmesi halinde durdurulan sigortalılık sürelerinin tamamı, talep tarihinde hesaplanarak ihya edilecek. Sigortalılıkları durdurulanlar ile bunların bakmakla yükümlü olduğu kişiler hakkında durdurulan süreler için genel sağlık sigortası hükümleri uygulanmayacak. Yani genel sağlık sigortası borcu çıkmayacak. (Takvim)

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Güncel Hem Zam Hem Af Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak
    09:51 Türkiye, Trade Winds Europe/Eurasia'ya ev sahipliği yapacak

    Türkiye, ABD liderliğindeki ticaret misyonu ve iş geliştirme forumu olan Trade Winds Europe/Eurasia'ya 16 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapacak. İstanbul'da düzenlenecek etkinlikte 300'den fazla yerli ve yabancı katılımcı bir araya gelecek ve uluslararası ticaretin rüzgarı esecek. Etkinlik, şirketlere büyüme ve görünürlük elde etme fırsatı sunarken, ABD'li firmalar da Türkiye pazarına girmek için yeni bağlantılar kurabilecek.

  • Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı
    09:51 Ergene'de Basketbol Minik Kız ve Erkek Müsabakaları Tamamlandı

    Ergene Gençlik ve Spor Müdürlüğü tarafından düzenlenen basketbol minik kız ve erkek müsabakaları, Ergene Belediyesi Spor Salonu'nda gerçekleştirildi. 8 okuldan takımların katıldığı müsabakalarda, minik sporcular kıyasıya mücadele etti. Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Şenol Doğramacı, müsabakaları yakından takip ettiğini ve dereceye giren öğrenci sporculara hediyelerini takdim ettiklerini belirtti.

  • Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti
    09:49 Otobüste infial yaratan görüntü! Kadına bakarak ulu orta kendini tatmin etti

    Seyir halindeki otobüste kapı önünde duran bir adamın ulu orta kendisini tatmin ettiği görüntü sosyal medyada infial yarattı. Karşısında oturan kadın tarafından cep telefonuyla kaydedilip tepki gösterilen şahıs, "Ben durağı arıyordum, sen beni yanlış anladın. Ben sana bir şey yaptım mı?" sözleriyle kendini savundu.

  • Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı
    09:47 Kırklareli Valisi Birol Ekici, huzurevi sakinleri ile iftar yaptı

    Kırklareli Valisi Birol Ekici, Lüleburgaz Ramazan Yaman Huzurevi'ni ziyaret ederek yaşlılarla iftar yaptı. Ekici, yaşlıların bilgi ve tecrübelerinden yararlanılması gerektiğini vurgulayarak gereken saygı ve sevginin gösterilmesi gerektiğini belirtti.

  • Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'
    09:46 Beyoğlu'ndaki 'kin' cinayetinde şüphelinin ifadesi: 'Oğlu 'Sefil Bilo', 'Küçük Emrah' diyerek beni aşağıladı'

    Beyoğlu'nda yaşanan cinayetin şüphelisi, olayın ardından verdiği ifadede, oğlunun kendisini aşağıladığını ve amacının oğlunu öldürmek olduğunu ancak bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Şüphelinin geçmişte soyadını da değiştirdiği ortaya çıktı.

  • Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu
    09:46 Erzincan'da Kuzular Anneleriyle Buluştu

    Erzincan'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. Koyun ve kuzuların buluşma anları drone ile kaydedildi. Koyun besleyen üreticiler, kuzulama döneminde koyunları sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle buluşturuyor. Kuzulayan koyunlar bir süre yavrularıyla aynı mekanda bırakılıyor ve daha sonra ayrı yere konulan kuzular, sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez anneleriyle bir araya geliyor. Bu duygusal ve renkli anlar drone ile saniye saniye kaydedildi.

  • ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi
    09:44 ASO Teknopark A.Ş. Genel Kurulunda Seyit Ardıç Yeniden Başkan Seçildi

    Ankara Sanayi Odası (ASO) Teknopark A.Ş. olağan genel kurul toplantısında, ASO Başkanı Seyit Ardıç yeniden yönetim kurulu başkanı olarak seçildi. Toplantıda, şirketin yeni yönetim kurulu üyeleri de belirlendi. ASO Teknopark'ın, üretime yönelik bir tasarımla sanayi ile bütünleşen, yüzü sanayiye dönük bir teknopark olacağı vurgulandı.

  • Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı
    09:44 Beyoğlu'nda Bir Adamı Öldüren Saldırganın İfadesi Ortaya Çıktı

    Beyoğlu'nda kurulan bir semt pazarında tezgahta duran 66 yaşındaki adamı silahla ateş açarak öldüren saldırganın ifadesi ortaya çıktı. Saldırgan, oğlunu öldürmek amacıyla tezgah açtıkları yere geldiğini ancak oğlunu bulamayınca babasını öldürdüğünü söyledi. Ayrıca saldırganın geçmişte soyadını da değiştirdiği belirlendi.

  • Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu
    09:44 Mersin'de İki Özel Bireyin 'Temsili Askerlik' Mutluluğu

    Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki konuşma engelli İbrahim Atalay ile 21 yaşındaki işitme engelli Ali Develi, askerlik yapma hayallerini gerçekleştirmek için bir günlük temsili askerlik yaptı. İlçe jandarma komutanlığı tarafından eğitim verilen ve nöbet tutan özel bireylere terhis belgesi verildi. Aileler, bu mutlu anları fotoğraflayarak ölümsüzleştirdi.


Advertisement