Hemşehri Buluşmalarında Sıra Çankırılılar İftarında - Son Dakika
Yerel

Hemşehri Buluşmalarında Sıra Çankırılılar İftarında

Hemşehri Buluşmaları ile Keçiören'de nüfus yoğunluğu en fazla olan illeri bir araya getiren Keçiören Belediyesi, Çankırılı yarenleri Halil İbrahim Sofrasında buluşturdu.

25.06.2015 11:30  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

6. Uluslararası Ramazan Etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdiği Hemşehri Buluşmaları ile Keçiören'de nüfus yoğunluğu en fazla olan illeri bir araya getiren Keçiören Belediyesi, bu defa Çankırılı yarenleri Halil İbrahim Sofrası'nda verdiği iftarda buluşturdu.

Çankırı Dernekler Federasyonu ve Çankırı Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı'nın iş birliğiyle düzenlenen iftar programına AK Parti Çankırı milletvekilleri Hüseyin Filiz ve Muhammed Emin Akbaşoğlu, AK Parti Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Belediye Meclis üyeleri, Çankırı Dernekler Federasyonu Başkanı Adem Can ile Çankırı Kültür ve Sosyal Dayanışma Vakfı Başkanı Recep Şahin de katıldı. İlahiler eşliğinde iftar saatini bekleyen Çankırılılar, iftar sevincinin ardından hep birlikte yemek duası yaptılar.

Keçiören Belediyesi'nin yaklaşık 12 yıldır Çankırılı hemşehrilerini misafir ettiğine dikkat çeken Milletvekili Filiz, "Bu iftar programının da ev sahipliğini yapan ve bizleri buluşturan Mustafa Ak'a çok teşekkür ediyorum" dedi. Muhammed Emin Akbaşoğlu da, sağlık ve afiyet içerisinde aynı sofrada buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydederek, "Bu Ramazan ayında Allah Çankırılılara, milletimize ve bütün Müslümanlara hayırlar vesile etsin" diye konuştu.

"ANADOLU'YU DÜNYA İLE BULUŞTURUYORUZ"

Mübarek Ramazan ayında herkesi kendi iç muhasebesini yapmaya davet eden Belediye Başkanı Mustafa Ak ise, "Hepimizin komşularımıza, akrabalarımıza, milletimize ve dünya Müslümanlarına karşı sorumlulukları var. Biz bu sorumluluk çerçevesinde sınırları aşan kardeşlik duygusuyla 18 ülkeden bine yakın misafirimizi Keçiören'de ağırlıyoruz. Keçiören'de nüfus yoğunluğu fazla olan 12 ilimiz ile de Hemşehri Buluşmaları düzenliyoruz. 3'üncüsünü gerçekleştirdiğimiz hemşehri iftarımızda Çankırılılar diğer hemşehri derneklerimiz gibi Anadolu'nun güzelliğini Keçiören'de sergiliyorlar" diye konuştu.

Hemşehri Buluşmaları sayesinde Anadolu kültürünü yabancı misafirlere tanıtma imkanı da bulduklarını belirten Başkan Ak, "Yani Keçiören'de Anadolu'yu dünya ile buluşturuyoruz. Ramazan size ve tüm dünya Müslümanlarına huzur getirsin. Allah tuttuğunuz oruçlarınızı kabul etsin" dedi.

Konuşmaların ardından Başkan Ak, gecenin anısına Recep Şahin'e yağlı boya tablo, Adem Can'a süs vazo hediye ederken, Can da Başkan Ak'a "Sübhanallah" yazılı bir tablo takdim etti. Başkan Ak ve protokol heyeti daha sonra Kalaba Kent Meydanı'nda kurulan Çankırı Kültür Evi'nin açılışını gerçekleştirdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşehri Buluşmalarında Sıra Çankırılılar İftarında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement