Hemşin Vadisi, Sporla Çöp Deposu Olmaktan Kurtuluyor - Son Dakika
Güncel

Hemşin Vadisi, Sporla Çöp Deposu Olmaktan Kurtuluyor

Hemşin Vadisi, Sporla Çöp Deposu Olmaktan Kurtuluyor

Rize'nin Pazar ve Hemşin belediyelerinin çöp dökmesi nedeniyle çevre kirliliğinin oluştuğu Hemşin Vadisi için proje geliştirildi.

07.06.2016 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rize'nin Pazar ve Hemşin belediyelerinin çöp dökmesi nedeniyle çevre kirliliğinin oluştuğu Hemşin Vadisi için proje geliştirildi. Pazar spor Kulübü, Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladığı çöp dökülen 17 dönüm alanda yapacağı spor tesisi ile vadiyi çöp deposu olmaktan kurtaracak.

Bir süre önce çöpleri Rize Belediyesi aracılığı ile Trabzon'un Of İlçesi'ndeki katı atık tesisine taşıyan Pazar ve Hemşin Belediyeleri, taşıma maliyetleri ve çöp döküm bedelindeki maliyet artışı nedeniyle vazgeçti ve Organik Tarım Havzası ilan edilen Hemşin Vadisi'ndeki Zafer Mahallesi'nde dere kenarına çöp dökmeye başladı. Çevre kirliliği oluşturan ve etrafa kötü kokular yayılan alan için Pazarspor Kulübü proje geliştirdi. Orman Genel Müdürlüğü'ne ait çöp dökülen 17 dönüm alanı kiralayan Pazarspor Kulübü, bölgede spor tesisleri yapacak. Böylece Hemşin Vadisi çöp deposu olmaktan kurtulacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Pazarspor Kulüp Başkanı Hüseyin Yangın, 25 yıldır hayalini kurdukları sosyal tesislere sahip olmak için adım attıklarını belirterek, "Uzun arayışlar neticesinde 17 dönüm alanı Orman Genel Müdürlüğü'nden kiraladık. Bu alanda spor ve sosyal tesisler projelendireceğiz. Şu an dere tahkimat işlemleri devam ediyor. Dolgu çalışması biter bitmez de ilk aşaması olan doğal nizami ölçülerde çim sahalar yapılacak. Dolayısıyla bundan böyle bu alanda çöp dökümü de yapılamayacak" dedi.

- Rize

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hemşin Vadisi, Sporla Çöp Deposu Olmaktan Kurtuluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement