Hemşireler, Dünya Kalp Günü İçin Buluştu - Son Dakika
Yerel

Hemşireler, Dünya Kalp Günü İçin Buluştu

Hemşireler, Dünya Kalp Günü İçin Buluştu

Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Kalp Günü dolayısıyla düzenlenen 3’üncü Hemşirelik Sempozyumu’na evsahipliği yaptı.

01.10.2015 10:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece Belediyesi, Dünya Kalp Günü dolayısıyla düzenlenen 3'üncü Hemşirelik Sempozyumu'na evsahipliği yaptı.

Dünya Kalp Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 3'üncü Hemşirelik Sempozyumu Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde yapıldı.

Mehmet Akif Ersoy Hastanesi ve Türkiye Kamu Hastaneler Kurumu İstanbul İli Çekmece Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından gerçekleşen sempozyuma, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Sibel Güllüçayır, Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Korhan Erkanlı, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Figen Okur, Çekmece Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Prof. Dr. İhsan Bakır ile pek çok doktor ve hemşire katıldı.

"DÜNYA KALP GÜNÜ BİR GÜN DEĞİL, KALBİMİZ HER GÜN BİZİMLE"

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Dr. Sibel Güllüçayır, dünya kalp gününün her yıl dünyada milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden olan kalp hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla düzenlendiğini belirterek, "Dünya Kalp Günü, Dünya Kalp Federasyonu tarafından ilk defa 24 Eylül 2000 tarihinde kutlandı. Dünya Kalp Günü sadece bir gün değil. Kalbimizi her gün taşıyoruz" dedi.

"ROBOTİK CERRAHİYE SAHİP İLK VE TEK KAMU HASTANESİ"

Mehmet Akif Ersoy Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkanlı ve ekibine teşekkür eden Güllüçayır, "Bize darda kalmış birçok insan gibi hastalar da geliyor. Biz onları Mehmet Akif Ersoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yönlendiriyoruz. Mehmet Akif Ersoy Hastanesi bu anlamda çok önemli bir hizmet veriyor. Robotik cerrahinin olduğu ilk ve tek kamu hastanesi. Küçükçekmece'de böyle bir hastaneye sahip olduğumuz için gururluyuz" diye konuştu.

"KANSER HASTALARI GİBİ ÖLÜM RİSKİNİ BİLMELİLER"

Doç. Dr. Korhan Erkanlı ise başarıya ulaşmada ekip çalışmasının önemine değinerek, "Bu ekip içerisinde hemşirelere düşen rol çok büyük. Hemşireler tıbbın mihenk taşlarıdır" dedi. Sempozyumda kalp nakli yapılan hastaların normal yaşamlarını sürdürmeye devam ettiklerini de belirten Doç. Dr. Erkanlı, kalp ameliyatı video görüntülerini de katılımcılarla paylaştı.

Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Figen Okur da kalp yetersizliğinin hastaların yaşam kalitesini düşürdüğüne dikkat çekti. Doç. Dr. Aydın Yıldırım, kalp hastalıklarında yaşanan en büyük sorunun bilgisizlik olduğuna değinerek, "Hastanın kanser hastalarında olduğu gibi ölüm riskini bilerek, tedavisini sürdürmesi gerekiyor" diye konuştu. Konuşmalar sonrasında ise konuklar katılımcıların sorularını yanıtladı.

Sempozyumun ilk oturumunda Dr. Havva Öz Alkan kalp yetersizliğinde hemşirelik bakımı, Uzman Dr. Hasan Candaş Kafalı, kalp kas hastalıkları, Derya Öztürk kalp yetersizliği tanı ve tedavisi, hemşire Melek Kolay ise Pediatrik Kardiyomiyopati' de hemşirelik bakımı konularında birer sunum gerçekleştirdi. Sunumların sonunda ise Dr. Sibel Güllüçayır konuşmacılara teşekkür ederek günün anlam ve önemine binaen plaket takdim etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hemşireler, Dünya Kalp Günü İçin Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement