Hemşirelerin Kınaması Üzerine 'Nurse Parti' İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Hemşirelerin Kınaması Üzerine 'Nurse Parti' İptal Edildi

Hemşirelerin Kınaması Üzerine \'Nurse Parti\' İptal Edildi

Antalya'da 5 yıldızlı Royal Adam & Eve Oteli tarafından düzenlenen 'Hemşire Partisi', Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi'nin kınama yazısı üzerine iptal edildi.

15.05.2015 13:00  Güncelleme: 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da 5 yıldızlı bir otel, Türk Hemşireler Derneği Antalya Şubesi'nin kınama yazısı üzerine, yapacağı 'Nurse Party: Hemşire Partisi' adlı etkinliği iptal etti.

Turizm merkezi Belek'teki 5 yıldızlı Royal Adam & Eve Oteli, 10 Mayıs'ta otelde kalan müşteriler için 'Nurse Party: Hemşire Partisi' düzenleme kararı aldı. Her ay farklı bir konseptte partiler düzenlenen otelin web ve facebook sayfasında Nurse Party ile ilgili hemşire kıyafeti giymiş bir kadının fotoğrafı kullanıldı. Afişte, üzerinde mini etek, jartiyer ve göğüs dekolteli bustiyer ile başında kep bulunan hemşire fotoğrafının yer aldığını öğrenen Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetimi, harekete geçti.

CİNSİYET AYRIMCILIĞI

Antalya Sağlık Platformu'nun da desteğini alan Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube yöneticileri, yapılacak parti için otel yöneticilerine bir kınama yazısı gönderdi. Hemşirelerin cinsel bir nesne, erotik bir öğe olarak gösterildiği, toplumu hemşireleri bu biçimde görmeye ya da düşünmeye ittiği belirtilen kınama yazısında, "Bu afişin kullanılması aynı zamanda toplumda kadına yönelik eşitsizliğin, cinsiyet ayrımının sürdürülmesine de katkı sunmaktadır. Çünkü yakın tarihe kadar hemşirelik yalnızca kadınların edindiği mesleklerden biri olarak görülmekteydi" denildi.

OTEL YÖNETİMİNE KINAMA

Türk Hemşireler Derneği Antalya Şube Yönetim Kurulu Başkanı Ferda Ülker imzalı yazıda şöyle denildi: "Kadın olarak hemşireleri bir 'zevk ve arzu' nesnesi olarak gösteren, bu anlamda cinsiyetçi bir tutumla hazırlanan afişinizle hemşirelik mesleğinin onuru, şeref ve saygınlığı ihlal edilmektedir. Toplumun, 'özellikle hasta ve hasta yakınlarının' gözünde hemşireleri değersizleştiren afişleriniz bu nedenle Türk Hemşireler Derneği'nin, mensubu olan hemşirelerin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını zedelemektedir. Nitekim kişilik hakkı, bir şahsın kişiliğini oluşturan maddi ve manevi değerleri kapsamaktadır. Kişinin özel yaşamı, beden bütünlüğü, şeref, haysiyeti, onuru, saygınlığı, sağlığı, özel yaşamın gizliliği, resmi adı, eseri, sözü, ekonomik hareket serbestliği ve özgür olma hakkı bu değerlerdendir. Üyeleri olan hemşirelerin toplumda küçük düşürülmesine yönelik eylemlerin Türk Hemşireler Derneği üyelerinin ve hemşirelik öğrencilerinin kişilik haklarını ihlal ettiği açıktır. İşletmenizde düzenlenecek 'Nurse Party' veya benzer etkinliklerinizde hemşire kıyafeti ile keplerin kullanılmaması ve bu etkinliğe ilişkin bu yöndeki asılı ve basılı afişlerin dağıtılmaması, facebook vb internet ortamında yayımlanmaması, aksi halde hukuksal yollara başvurmak zorunda kalacağımızı Türk Hemşireler Derneği olarak ihtaren bildirir ve otel yöneticilerini kınadığımızı bilmenizi isteriz."

MATERYALLER SİLİNDİ

Otel yönetimi, kınama yazısı üzerine etkinliğin iptal edildiğini duyurdu. Kınama yazısına yanıt veren otel grubunun satış pazarlama sorumlusu Gaye Konuk, mail yazısında, "Bizlere iletmiş olduğunuz e-mailinize istinaden, bahsi geçen parti programı iptal edilmiş olup web sayfamız ve basılı materyallerden silinmesi sağlanmıştır." ifadelerine yer verdi.

Partinin iptal edilmiş olmasının kendilerini ve meslektaşlarını mutlu ettiğini söyleyen Ferda Ülker, "Bu kararın bu tür etkinlikler düzenleme çabası içinde olanlara da duyurulması çok önemli. Çünkü mesleğimizin geldiği noktada hiçbir şekilde bu tür objelerle birlikte anılması hoş değil. Bu hemşirelerin kazandığı bir mücadeledir. Gösterdiğimiz kararlılık diğer hak mücadelelerimizde de sürdürülecektir" diye konuştu.

DÜNYANIN EN SEKSİ OTELİ

"Adem ve Havva" konsepti ve "Dünyanın en seksi oteli" sloganıyla 2006'da Kayı Grubu'nun sahibi Talha Görgülü tarafından açılan Adam & Eve Otel, şirketin iflası üzerine 2012 yılında el değiştirdi. Oteli Manavgatlı turizmci Ramazan Taş'a ait Gitaş Turizm bünyesindeki Stone Group Hotels satın aldı ve isminin önüne 'Royal' kelimesini ekledi.

Royal Adam & Eve Oteli İşletme Müdürü Orhan Ulutaş, "Cinsel obje amaçlı değil, şov amaçlı yapılıyordu. İptal edildi" demekle yetindi.

DAHA ÖNCE DE ORYANTAL KRİZİ

Antalya'da daha önce de geçen Dünya Kadınlar Günü'nde 'oryantal' krizi yaşanmıştı. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Konyaaltı İlçesi'ndeki bir otelin düzenlediği ve yaklaşık 200 kişinin katıldığı kadınlar matinesinde, Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği'nden yaklaşık 80 üye de yer aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye önce zenne çıktı. Dernek üyesi bazı kadınlar zennenin vücudunu sergilemesine tepki gösterdi. Ancak bu tepki kısa sürdü. Zenneden sonra 'Oryantal Eftal' olarak tanınan Eftal Gönültaş sahneye çıktı. Antalya Kadın Danışma Merkezi ve Dayanışma Derneği Başkanı Nigar Duru sahneye çıkarak, 5 dakika kadar dans eden Eftal'den dansın sonlandırılmasını istedi. Kadın veya erkek bedeninin bir pazarlama aracı olarak kullanılmasını onaylamadıklarını belirten Nigar Duru, dansöz istemediklerini söyledi. Tepkiler üzerine dansını kesen ve soyunma odasına giden Eftal, "Ben ekmeğimi bu işten kazanıyorum. Kadınların olduğu bir ortamda, bize sahip çıkması gereken kadın dayanışma derneğinin bu tepkisini kınıyorum" dedi. Oryantal Eftal, birkaç gün sonra savcılığa giderek Nigar Duru'nun kendisine hakaret ettiği ve mesleğini engellediği iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hemşirelerin Kınaması Üzerine 'Nurse Parti' İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi
    14:45 Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan öğrencilere tören düzenlendi

    Bayburt Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 7 öğrenci için tören düzenlendi. Müftü Vekili Abdullah Aksoy, törende öğrencilere hafızlık belgelerini takdim etti. Aksoy, Kur'an-ı Kerim'in bozulmadan kıyamete kadar korunacağını ve bu süreçte hafızların önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

  • Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı
    14:45 Muş'ta 150 Çiftçiye 100 Ton Korunga Tohumu Dağıtıldı

    Muş Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen 'Mera Islah ve Amenajman Projesi' kapsamında 150 çiftçiye 100 ton korunga tohumu dağıtıldı. Muş Valisi Avni Çakır, çiftçilere yönelik desteklerin devam ettiğini belirterek, tarım konusunda bilimsel çalışmalara teşvik edeceklerini vurguladı. Muş Alparslan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ ise korunga bitkisinin hayvanlara verildiğinde sütün yağlı olmasına vesile olduğunu söyledi ve çiftçilere korunga bitkisini tavsiye etti. Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ise projenin ilimize ve ülke meramıza hayırlı bereket getirmesini diledi.

  • Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı
    14:44 Türkiye, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarına katıldı

    Türkiye'nin Minsk Büyükelçiliği, Belarus'ta düzenlenen 'Leisure 2024' turizm fuarında stant açtı. Fuarda Türkiye'nin doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı. Türkiye'nin Minsk Büyükelçisi, Belaruslu turistleri Türkiye'yi keşfetmeye çağırdı. Belarus Başbakan Yardımcısı, Türkiye'yi takdir ederek ulaşım bağlantılarının geliştirilmesini istedi. Türkiye-Belarus turizm işbirliği konusunda mutabık kalındı.

  • Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti
    14:39 Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, belediye başkanı Murat Daban'ı ziyaret etti

    Selendi Kaymakamı Halil İbrahim Okumuş, yerel seçimde belediye başkanı seçilen Murat Daban'ı ziyaret etti. Okumuş, Daban'a görevinde başarı diledi. Ziyaretten duyduğu mutluluğu dile getiren Daban da iş birliği içinde çalışacaklarını belirtti.

  • Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı
    14:39 Kırklareli'nde Metro Turizm otobüsü devrildi, 11 kişi yaralandı

    Kırklareli'nde Bulgaristan'a gitmek için yola çıkan Metro Turizm'e ait otobüs, Kavaklı Beldesi Koru mevkiinde yoldan çıkarak ağaçlık alana devrildi. Kazada sürücü dahil 11 kişi yaralandı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi.

  • Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu
    14:39 Yalova'da trafik kazasında hayatını kaybeden genç kız organlarıyla 4 cana umut oldu

    Yalova'da geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden 22 yaşındaki Melek Karakaş, organlarını bağışlayarak 4 hastaya umut oldu. Melek'in cenazesi Yalova'da defnedildi.

  • Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi
    14:38 Pazaryeri Orman İşletme Şefliği, orman köylülerine yangın önlemleri hakkında eğitim verdi

    Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, yaz sezonunun yaklaşmasıyla birlikte orman köylülerine yangınlara karşı alınacak önlemler ve yapılması gerekenlerle ilgili eğitim verildi. Pazaryeri Orman İşletme Şefliği yetkilileri, muhtar ve köylüleri bilgilendirerek bahçe temizliği ve anız yakma konularında uyarılarda bulundu. Gümüşdere ve Arpadere köylerindeki eğitimde, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında önleyici tedbirler anlatıldı ve vatandaşların istek ve talepleri alındı.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement