Heniyye - Bergusi Görüşmesi - Son Dakika
Güncel

Heniyye - Bergusi Görüşmesi

Heniyye - Bergusi Görüşmesi

Filistin Siyasi Büro Başkan yardımcısı Heniyye, Filistin Milli İnisiyatifi Hareketi Genel Sekreteri Bergusi ile bir araya geldi.

02.09.2014 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Filistin Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye, Filistin Milli İnisiyatifi Hareketi Genel Sekreteri Mustafa el-Bergusi ile görüştü.

Bergusi, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, Hamas yöneticileriyle "Filistin'de ulusal birliğin sağlanması, Gazze'den ambargonun kaldırılması ve Filistin halkının saldırıların ardından direnişin güçlendirilmesi" meselesini görüşmek üzere Gazze'ye geldiğini belirtti.

İsrail, yıllardır abluka altında tuttuğu Gazze'ye, 7 Temmuz'da havadan ve denizden, 17 Temmuz'da ise karadan saldırıya geçmişti. Daha sonra orduyu karadan geri çekerek hava saldırılarına devam eden İsrail, saldırılarına Mısır'ın arabuluculuğunda yürütülen görüşmelerle 26 Ağustos'ta Filistinli gruplarla varılan kalıcı ateşkesle son vermişti.

Gazze'ye 51 gün süren saldırılarda Filistin'de 578'i çocuk 2 bin 147 kişi hayatını kaybetti, 11 binden fazla kişi yaralandı. İsrail tarafından ise 67 asker, 4 sivil ve 1 yabancı uyruklu işçi olmak üzere 72 kişi yaşamını yitirdi. - Gazze

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Heniyye - Bergusi Görüşmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement