Henkel Innovation Challenge'ın Türkiye Galibi Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Henkel Innovation Challenge'ın Türkiye Galibi Belli Oldu

Henkel Innovation Challenge\'ın Türkiye Galibi Belli Oldu

Henkel Innovation Challenge'ın Türkiye finalini ODTÜ'den All Together ekibi kazandı.

09.04.2015 10:49  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbulHenkel'in geleceğe damgasını vuracak inovatif fikirlerin gelişmesini sağlamak üzere gerçekleştirdiği Henkel Innovation Challenge'ın Türkiye finali sonuçlandı. Yarışmayı ODTÜ'den Sinem Öz ve BİLKENT Üniversitesi'nden Yasemin Canik'in oluşturdukları All Together ekibi kazandı. Henkel Innovation Challenge'ta yarışmacılar 2050 yılını düşünerek en yaratıcı, en yararlı ve sürdürülebilir yeniliği geliştirmek için projeler üretti. Bu yıl Türkiye finalinde geçen senekinden farklı olarak jüri değerlendirmesi sırasında Türk Henkel İnsan Kaynakları ekibi de işe alım ve staj için yarışmacılarla mülakat gerçekleştirdi.

Geri dönüştürülebilir yüzey temizleyici projesi ödül getirdi…

Henkel Innovation Challenge'a her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda öğrenci projeleri ile başvurdu. Bu projelerden 10'u, yapılan ön elemeyle finale kaldı. Değerlendirmeler sonucunda ODTÜ'den All Together ekibi, geliştirdikleri herkesin rahatlıkla kullanabileceği ve geri dönüştürülebilir yüzey temizleyici ürünü projeleriyle birinciliğe layık görüldü. All Together ekibinin mentoru olan Henkel Beauty Care Müşteri Yöneticisi Tuğçe Çağlar da en iyi mentor seçilerek kendisine ödül verildi. Yarışmada 2.liği ODTÜ'den Adhesive Care, 3.lüğü ise yine ODTÜ'den Chemical Brothers ekipleri elde etti.

All Together ekibi, jüriyi inovatif pazarlama stratejisi ile etkiledi…

2050 yılında pazarlamanın ve ürünlerin eskisi gibi olmayacağını öngörerek o projeksiyonda stratejilerini geliştiren All Together ekibi, gelecekte kaynak sıkıntısının yaşanacağını da düşünerek sıfır atık ile sürekli yenilenebilir sonsuz bir kaynak sağlama hedefiyle hareket etti. Akıllı lens kullanarak holografik arayüzler ile inovatif bir pazarlama stratejisi geliştirdi. All Together'ın projelendirdiği yüzey temizleyici jel ürün, özel kapsülü ile içerisine geri çekiliyor, çalkalama ile de jel temizleniyor ve 30 kullanıma kadar kullanılabiliyor.

Henkel Innovation Challenge'ın finali Viyana'da…

Yarı finalin birincisi olan All Together ekibi, Viyana'da 8 - 11 Nisan 2015 tarihleri arasında düzenlenecek olan uluslararası finalde yarışma hakkı kazandı. Uluslararası finalde kazanan 3 ekip Henkel CEO'su Kasper Rorsted ile tanışacak. Ayrıca yarışmada birinci olan ekip 10.000 Euro değerinde Around-The-World bileti kazanacak. İkinci olan ekip 4.000 Euro'luk, üçüncü ekip ise 2.000 Euro'luk para ödülünün sahibi olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Henkel Innovation Challenge'ın Türkiye Galibi Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement