Hentbol: Gazze Barış Kupası - Son Dakika
Spor

Hentbol: Gazze Barış Kupası

Hentbol: Gazze Barış Kupası

Gençlerbirliği Erkek Takımı tarafından Ankara kulüpleri arasında düzenlenecek turnuva, yarın yapılacak maçlarla başlayacak Gençlerbirliği Takımı Başkanı Bircan: "Turnuvanın adının bir farkındalık yaratması, fair play'e dikkat çekmesi, sporun kardeşlik ve barış içinde yapılması açısından Gazze Barış Kupası.

03.09.2014 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gençlerbirliği Erkek Hentbol Takımı tarafından, Ankara kulüpleri arasında düzenlenecek "Gazze Barış Kupası", yarın yapılacak maçlarla başlayacak.

Gençlerbirliği Takımı Başkanı Nilüfer Bircan ile takım antrenörü Rüştü Şahin, turnuva ile ilgili Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şubesi'nde tanıtım toplantısı düzenledi.

Takım Başkanı Nilüfer Bircan, takımlarının yanı sıra Maliye Milli Piyango, Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor ve Ankara İl Özel İdare'nin katılacağı 3 günlük turnuva ile ilgili, "Kupayı geleneksel hale getirmek istiyoruz. Ankara'da hentbol branşında böyle bir turnuvamız yok. Turnuvanın bir farkındalık yaratması, fair-play'e dikkat çekmesi, sporun kardeşlik ve barış içinde yapılması açısından adının Gazze Barış Kupası olsun istedik. Diğer takımlar da destek verdi" dedi.

Eski Devlet Bakanlarından İsmet Sezgin'in, takımlarının onursal başkanı olduğunu dile getiren Bircan, "Kendisine verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ayrıca Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan ve Kulüp Başkanımız İlhan Cavcav'a, desteklerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz" diye konuştu.

Rüştü Şahin'in antrenörlüğünde 4'ü Sırp 1'i Hırvat 5 yabancı oyuncuyla sözleşme imzaladıklarını dile getiren Bircan, "Geçen yılki kadromuzdan 4 oyuncuyla yollarımızı ayırdık. Genç oyuncularımızla devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Rüştü Şahin

Takım antrenörü Rüştü Şahin ise turnuvanın, Türk sporu ve hentbolu açısından çok faydalı olacağını düşündüğünü belirterek, "Tüm hentbol camiası gördü ki Gençlerbirliği, seyircisiyle maçlara zevk getirdi. Bunun artarak devam edeceğini umuyoruz. Seyirci sporcuyu motive ediyor ve sporun gelişmesine çok büyük katkı veriyor" diye konuştu.

İleride Avrupa kupalarına katılarak Gençlerbirliği'ni Avrupa'da tanıtmaya çalışacaklarını kaydeden Şahin, "Gençlerbirliği olduğu için önce üst yapıyı oluşturduk ama alt yapı çalışmalarımız da devam ediyor" dedi.

Şahin, örnek olması açısından takımın başına kadın bir başkan getirdiklerini ve kadınların sporun içinde daha çok var olması gerektiğini ifade ederek, "Bu sezon daha profesyonel bir yapılanma içine girdik. Ülke sporunun kalkınması için öncelikle kulüplerin güçlü olması gerekiyor. Kulüpler daha çok sporcu yetiştirmeli" şeklinde sözlerini tamamladı.

Maç programı

Türkiye Hentbol Federasyonu Spor Salonu'nda 4-6 Eylül tarihlerinde yapılacak turnuvanın maç programı şöyle:

4 Eylül Perşembe:

17.00 Gençlerbirliği-Ankara İl Özel İdare

19.00 Maliye Milli Piyango-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor

4 Eylül Cuma:

17.00 Gençlerbirliği-Maliye Milli Piyango

19.00 Ankara İl Özel İdare-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor

5 Eylül Cumartesi:

14.00 Maliye Milli Piyango-Ankara İl Özel İdare

16.00 Gençlerbirliği-Büyükşehir Belediyesi Ankaraspor - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Hentbol: Gazze Barış Kupası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement