Hentbolda Hakem Skandalı - Son Dakika
Spor

Hentbolda Hakem Skandalı

Hentbolda Hakem Skandalı

2.Lig Bayanlar A grubunda mücadele eden Kastamonu Artsam Koleji SK ile Kastamonu Gençlik SK arasında yapılan mücadele büyük bir skandala sahne oldu.

15.12.2014 14:49  Güncelleme: 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maçın ilk dakikalarında Artsam Koleji SK'nın kaptanı Emel Günezler'e kasti faul yaparak kolunun kırılmasına sebebiyet veren rakip oyuncunun hareketine düdük çalmayan saha hakemleri Kaan Çınar ve Hakan Kılıç'ın taraflı yönetimi art arda verdikleri 2 dakika cezaları ve sarı kartlarla devam etti.

Buna rağmen ilk yarı Artsam Koleji SK'nın 14-10 üstünlüğü ile sona erdi.

Ikinci yarıda yanlı tutumlarını artırarak sürdüren saha hakemleri Kaan Çınar ve Hakan Kılıç Artsam Koleji SK oyuncularından İlknur Tuzsuz'u kırmızı kart göstererek oyundan ihraç etti.

Diğer önemli oyuncu Dilek Serçe'ye üç defa 2 dakika cezası vererek Artsam Koleji SK'nın zaman zaman 4 oyuncuyla mücadele etmesine neden olan hakemler yanlı tutumlarını sürdürünce, verdikleri haksız kararlara itiraz eden antrenör Bülen Alaz'a da kırmızı kart göstererek tirübünlere yolladı.

Bunun üzerine Artsam Koleji SK yöneticileri takımlarını sahadan çektiler.

Kulüp başkanı Gamze Eser; "çocuklarımızın hakkının göz göre göre gasp edilmesine göz yummayacağız. Hakemlerin yanlı tutumlarını anlamakta güçlük çektik. Farklı kazanacağımız bir maçı maalesef masada kaybettik. Bu rezalete daha fazla seyirci kalamayıp takımımızı sahadan çektik.


Gözlemci raporunu inceledikten sonra Federasyona gerekli başvuruyu yapacağız. Rakip takım seyircileri bile yapılan haksızlığa isyan etti.


Kamera kayıtlarından maçın tamamının ve devre arasında hakemlerin odasına kimlerin girip çıktığını tespit edilmesini istiyoruz.


Çocuklarımızın ve teknik ekibimizin emekleri çalınmıştır. Kulübümüz hukuk birimleri yasal haklarımızı sonuna kadar savunacaktır.


Maçı yöneten hakemler halkında inceleme başlatılması için Türkiye Hentbol Federasyonu'na başvuracağız.


Hakemlerin maça bir gün kala değiştiği yönünde bilgi aldım. Bu doğruysa nedenini de öğrenmeye hakkımız var.
Eğer yapılan haksızlığa sessiz kalınırsa takımımızı ligden çekmek de dahil olmak üzere radikal kararlar almamız söz konusu olabilir. Yönetimimiz bu akşam toplanıp durum değerlendirmesi yapacaktır.


Sakatlanma pahasına mücadele eden tüm oyuncularımızla gurur duyuyoruz. Onların haklarını sonuna kadar savunacağız.
Kastamonu'da alt yapıya önem veren tek kulüp olduğumuzu tüm camia biliyor. Altyapısı olmayan takımlar dışarıdan oyuncu transfer ederken biz 5 yıldır bu çocuklara emek veriyoruz. Her biri kendi çocuklarım kadar kıymetli. Haksızlık karşısında döktükleri gözyaşlarına kayıtsız kalmayacağız, dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Spor Hentbolda Hakem Skandalı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cem yumer: Ben ömrümde bu kadar yanlı haber yazıldığını görmedim Bravo valla, sizinki de enteresan bir habercilik anlayışı 0 0 Yanıtla

Advertisement