Pamukoğlu: Dünyadaki En Sefil İnsanlar Biziz - Son Dakika
Güncel

Pamukoğlu: Dünyadaki En Sefil İnsanlar Biziz

Pamukoğlu: Dünyadaki En Sefil İnsanlar Biziz

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Seçim barajı konusunda dünyadaki en sefil insanlar biziz. Her yerde seçim barajı yüzde 1'dir" dedi.

06.12.2014 12:33  Güncelleme: 12:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "Seçim barajı konusunda dünyada en sefil insanlar biziz. Her yerde seçim barajı yüzde 1'dir" dedi. Pamukoğlu, bedelli askerliği ise reddettiklerini söyledi.

BEDELLİ ASKERLİK AHLAKSIZLIK VE VİCDANSIZLIKTIR

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, partisinin Antalya İl Başkanlığı binasının açılış töreni için kente geldi. Açılışın ardından il binası toplantı salonunda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Pamukoğlu, hükümeti ve yeni parti kuranları sert bir dille eleştirdi. Türkiye'nin bir kaos içinde olduğunu ve bedellinin böyle zamanda çıkarılmasını anlamadığını belirten Pamukoğlu, hükümetin bedelli askerlik onayını sert bir dille eleştirdi. Sınırlar karışıkken insanların para vererek askerlikten muaf olmalarını eleştiren Pamukoğlu şöyle konuştu:

"Topraklarınızın bir kısmında eşkıya yol keserken, bütün sınırlarınız perişanken, bedelli askerlik için tam da zamanını buldunuz. Bedelli askerliği biz reddediyoruz. Bana göre bu bir ahlaksızlık ve vicdansızlıktır. Türkiye'de bugün 46 bin kişi ayda 73 TL ile yaşıyor. 1 milyon 600 bin kişi de 146 TL ile ayı geçiriyor. Böyle bir ülkede para karşılığı askerlik hizmetinden muaf sayıyorsunuz. Garip olan şu. Bunu AK Parti ve MHP yapıyor. Türkiye'de siyasi saflık dorukta. 'Benim amcam, dayım, dedem falan partiye oy verdi' diye, oy vermeye devam ediyor. Kürt meselesini Güneydoğu meselesi haline getirdiler. Bu işin sonu tam bir kaos ve iç karışıklıkla sonuçlanacak. Partileri pırtıları ve medyasının yaptığı şey işbirlikçiliktir. Bunun hesabını zamanı gelince ödeyecekler."

"ÖLÜ EVİNDE AĞLAYIP, DÜĞÜN EVİNDE OYNAMIŞLAR"

Pamukoğlu'nun sert eleştirilerinden yeni parti kuran isimler de nasibini aldı. Üstü kapalı İdris Naim Şahin ile Emine Ülker Tarhan'ı işaret eden Pamukoğlu, "Bir ayda 4 parti kuruyorlar. Bu topraklarda olmayan iki şeyden, yani hak ve eşitlikten oluşan bir parti var, o parti Hak ve Eşitlik Partisi'dir. Bunların hepsi kimin arabası gıcırdarsa ona binmiş. Arabasına bindiğinin türküsünü söylemiş. Ölü evinde ağlayıp, düğün evinde oynamışlar. Camide namaz kılıp, kilisede mum yakan insanlar. Bunlar siyasi şarlatan. Para ve yeniden seçilme tek amaçları. Ben bunların böyle olduğunu halka anlatacağım" dedi.

"NESRİN TOPKAPI BİLE BUNLAR KADAR KIVIRAMAZ"

Meclis'te seçim barajının düşürülmesine ilişkin görüşmeleri de değerlendiren Pamukoğlu, seçim barajının dünyanın her yerinde yüzde 1 olduğunu savundu. Sadece Türkiye'de yüzde 10 olan seçim barajının 12 Eylül döneminden kalan bir uygulama olduğunu belirten Pamukoğlu, şunları söyledi:

"Seçim barajıyla ilgili dünyadaki en sefil insanlar biziz. Dünyada bu türden bir şeyin örneği yok. Yüzde 10 barajı, demokrasinin maskaralığıdır. 12 Eylül döneminden gelmiştir. Amerika'da yüzde 1, çağdaş ülkelerde yüzde 1 olan seçim barajı, sende 34 senedir yüzde 10. Bu ne demek? Oyların çöpe atılması demektir. 5 milyon oyun çöpe atılması demektir. Kıvırın bakalım. Ünlü dansöz Nesrin Topkapı bile bunlar kadar kıvıramaz. Bunlar siyaseti rant yapmıştır."

Konuşmanın ardından Pamukoğlu ve parti il yönetimi toplu fotoğraf çektirdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Pamukoğlu: Dünyadaki En Sefil İnsanlar Biziz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (24)

  • Eski chpli: Yahu osman boşuna yırtılma baraj olsada olmasada senin meclise girme Şansın yok 16 20 Yanıtla cüneyt: osman değil komutanım diyeceksin. . . 3 0
  • ibrahimsosa: kusura bakma ama senden başka sefıl kımse yok trekkk 12 20 Yanıtla
  • FATİH: osman abi memlekette bankaya gidiyorum, meğer o gün mitingin varmış. toplasan 10 kişi yoktu orda. . karşılığın yok bu millette. . bu aziz millet iktidarını buldu çok şükür. . . ak partiyle gurur duyuyoruz. . 10 15 Yanıtla
  • yavuz öztürk: düşüncelerini beğendim , bu seferde bu adama oyumu heba ediyim nolcak 15 4 Yanıtla
  • jönTürk: Pardonda adam hangi konuda yanlış söylüyo #çareHepar 14 4 Yanıtla
  • BEN DE KÜRDÜM: KÜRTLER BÜYÜK ZAFERLER KAZANACAK: kürtler büyük zaferler kazanacak AMERİKA KÜRTLERE HAYRAN:BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . KÜRTLER ESKİ KÜRTLER DEİİL. . . BİZ KÜRTLER ANLI ŞANLI ARİ IRKINDANIZ. . FARSLARLA FRANSIZLARLA ALMANLARLA AKRABAYIZ. . . KISKANANLAR ÇATLASIN. . . BÜTÜN DÜNYA KÜRTLERE HAYRAN ŞU ANDA. . TÜRKLERİN SELAMINA BİLE İHTİYACIMIZ YOK. . TÜRK KÜRT KARDEŞ DİYE BOŞUNA AVUNMAYIN. . BU GİDİŞLE BÜTÜN DÜNYANIN ENERJİ KAYNAĞI KÜRTLER OLACAK. . ZENGİNLEŞECEĞİZ AMA . RAMAZANLARDA FİTRE VE ZEKATIMIZI TÜRKLERE YİNE VERMEYİZ. . AMERİKA BİLE KÜRTLERE HAYRAN. PETROL SERMAYESİ AMERİKAN TEKNOLOJİSİYLE BİRLEŞECEK. DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİNDEN BİRİ KÜRDİSTAN OLACAK. . . ÇATLAYIN DA PATLAYIN. HAHAHAHAHA . biz kürtler lüks arabalarda gezip durakta otobüx bekleyen tirkoları gaza boğacağı. yağışta süratla yanlarından geçip ıslatacağımdır. hahahaha. yuuuhahahaha 3 14 Yanıtla Kıro Kral: Ac kıro kendini enerji ambarında görmüş :) 2 3
  • Yazık: Partiniz hiçbir zaman meclise giremeyecek. Biliyorsunuz. Insanların suçu ne sayın başkan. Hakaret edince baraj mı düşüyor 3 14 Yanıtla
  • sevilay cakil: habire ak partiyi kinama yok kaos cikacak yok turkiye batacak . . . yok kardes simdiye kadar bir sey olmadi simdiden sonrada olmayacak sizin gibilere inat bu vatan bu iktidarla yukselmeye devam edecek sizde gun gelecek biz yanilmisiz pardon yaa diyeceksiniz allahin izniyle 5 12 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti
    11:59 İzmir Valisi Süleyman Elban, 23 Nisan'da Cumhuriyet Meydanı'na davet etti

    İzmir Valisi Süleyman Elban, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 104. yıl dönümü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın coşkuyla kutlanacağı Cumhuriyet Meydanı'na tüm İzmirli hemşehrilerini davet etti.

  • İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı
    11:59 İsrail saldırılarında ölü sayısı 34.000'i aştı

    Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in devam eden saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısının 34.000'i aştığını duyurdu. İsrail ordusunun son 24 saat içinde 42 Filistinliyi öldürdüğü ve 63 Filistinliyi yaraladığı belirtilerek, İsrail saldırılarının başlamasından bu yana toplam ölü sayısının 34.012'ye, yaralı sayısının ise 76.833'e ulaştığı kaydedildi. Ağır bombardımanın yanı sıra kurtarma ekiplerinin yetersizliği nedeniyle enkaz altında halen ölü ve yaralıların bulunduğu belirtildi. İsrail ordusu ise, geçtiğimiz hafta 100'den fazla noktayı temizleyip imha ettiklerini ve 40'tan fazla 'teröristi' yüz yüze çatışmalarda ve hava saldırılarında etkisiz hale getirdiklerini duyurdu.

  • Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı
    11:58 Giresun'da Uyuşturucu Ticareti Yapan Şüphelilerden Birisi Tutuklandı

    Giresun'da uyuşturucu ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheliden biri tutuklandı. İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalarda çeşitli miktarlarda sentetik uyuşturucu ele geçirdi. Olayla ilgili gözaltına alınan G.H. ve S.O.Y. emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden S.O.Y. çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı, G.H. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi
    11:57 Çatalzeytin'de selin ardından sergi: Denize sürüklenen eşyalar öğrenciler tarafından sergilendi

    Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde geçmiş yıllarda meydana gelen sellerin ardından denize sürüklenen ve sahilden toplanan eşyalar, öğrencilerin eliyle sergiye dönüştürüldü.

  • Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası
    11:56 Aydın-Denizli Karayolu'nda Yağış Sonrası Tır Kazası

    Aydın-Denizli Karayolu üzerinde etkili olan yağış sonrası kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyeti kaybolan bir tır, yolu kapatırken, tır şoförü yaralandı. Kaza sonucunda tırın yolu tamamen kapatmasıyla bir süre trafiğe kapanan yol, tırın kaldırılmasının ardından yeniden açıldı. Yaralı şoförün hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi
    11:54 Muğla'da antik kentlerde Turizm Haftası etkinlikleri düzenlendi

    Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan antik kentlerde Turizm Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. Odeon Travel, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Turizm Fakültesi ve profesyonel rehber eşliğinde gerçekleştirilen gezide, Stratonikeia ve Lagina Kazı Başkanı Prof. Dr. Bilal Söğüt, katılımcılara bilgi verdi. Stratonikeia'da yılın 12 ayı devam eden kazı çalışmalarında önemli eserler bulunduğunu belirten Söğüt, Lagina Hekate Kutsal Alanı'nda yapılan çalışmalarda gün yüzüne çıkarılan yapıların yeniden ayağa kaldırıldığını dile getirdi. Programa 130 öğrenci ve akademisyenler katıldı.

  • Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı
    11:54 Şırnak'ta meydana gelen trafik kazasında 3 kişi yaralandı

    Şırnak'ın Kayaboyun köyünde meydana gelen trafik kazasında, ismi öğrenilemeyen 3 teknik servis elemanı yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar ambulanslarla Şırnak ve Cizre'deki hastanelere kaldırıldı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Samsun'da hükümlü yakalandı, Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi
    11:53 Samsun'da hükümlü yakalandı, Çarşamba'da sahte içki ele geçirildi

    Samsun polisi tarafından İlkadım ilçesinde 8 yıl 4 ay kesinleşmiş hapis cezası olan bir hükümlü yakalandı. Çarşamba ilçesinde ise yapılan operasyonda sahte içki ele geçirildi. İlkadım ilçesinde yakalanan hükümlü üzerinden 21 adet sentetik ecza bulundu.

  • Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı
    11:53 Denizli'de Zehir Taciri Tutuklandı

    Denizli'de evinde yapılan aramada uyuşturucu serası ortaya çıkan zehir taciri tutuklandı. Polis ekipleri, şüphelinin evinde yapılan aramada çok sayıda uyuşturucu madde ve imalatında kullanılan malzemeler ele geçirdi.


Advertisement