HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: Umudumuz Mezarda Bitecek - Son Dakika
Politika

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: Umudumuz Mezarda Bitecek

HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: Umudumuz Mezarda Bitecek

Hak ve Eşitlik Partisi Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, gelecekten umutlu olduklarını vurgulayarak umutlarının mezarda biteceğini söyledi.

16.08.2014 18:40  Güncelleme: 19:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, gelecekten umutlu olduklarını vurgulayarak umutlarının mezarda biteceğini söyledi.

HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, Tekirdağ'ın Muratlı ilçesinde partisinin ilçe teşkilat binasının açılışına katıldı. Açılış töreninde havanın mevsim normallerinin üzerinde olmasından yakınan Osman Pamukoğlu, iklimlerin değiştiğini söyleyerek termik santraller konusuna değindi. Trakya bölgesine yapılacak termik santrallerin zararlarından bahseden Pamukoğlu, "Özellikle tarım alanları hızla işgal ediliyor. Böyle giderse Trakya toprakları en kısa zamanda işgal altında kalacak. Bunlarla karşı karşıya kalabiliriz" diye konuştu.

Trakya bölgesinde daha önce komutan olarak 7 yıl görev yaptığını anlatan Osman Pamukoğlu, "Dirençli bir toplum olmamız gerekiyor. Direnç görülürse o zaman şimdiki hükümet de gerilir. Bunlara karşı mutlaka hukukla ve dirençle durmak gereklidir. Trakya'da termik santral konusu çok zararlar verecek ve mantıklı değil. Bu yüzden tarım alanlarının korunması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Gelecekten umutlu olduklarını vurgulayan Pamukoğlu, umudun ancak mezarda biteceğini söyledi. Pamukoğlu, "Umutsuz hiçbir zaman yaşanmaz. Hayalsiz ve umutsuz yaşamak başarıyı getirmez. Ancak, umudu ve hayali yaşatan da eylemdir. Dünyada en büyük hareketlerin tarihine bakıldığında mutlaka başlangıcı harekettir. Bu eylemleri de öncelikle yapan azınlık bir toplumdur, belki yüzde 20 - 25 gibi gözükür ama bu öncüler eylemin hareket noktasıdır. En büyük örneği Sinop'taki termik santrallere karşı verilen mücadeledir. Dünyanın her yerinde halkı harekete geçiren gruplar vardır. Fakat maalesef insanlar bıçak kemiğe dayanmadan harekete geçmemekteler. Bir eylemde lider yoksa mücadele de yoktur. Trakya'da kurulacak termik santraller konusunda da öncülük yapacak liderler gerekir" şeklinde konuştu.

2015 genel seçimlerindeki hedeflerini de açıklayan Pamukoğlu, "2015 seçimleri hayatidir. Hem rejim açısından, hem de toprakların koparılması konusunda hayati önem taşımaktadır. Bana göre bu konu cumhurbaşkanlığı seçimlerinden daha önemlidir. Bu seçim de kaybedilirse durum daha vahim olur. Ne rejim kalır, ne kimliğiniz kalır. Bunu unutmayın, kimliğinize sahip çıkın. Yalova seçimlerinde CHP'nin kazanmasında HEPAR'ın büyük katkısı olmuştur. Milliyetçilik halkı, vatanı sevmektir. Hoşgörülü olmak ayrı şeydir, milliyetçi olmak ayrı şeydir. Biz hem DSP'den, hem İşçi Partisi'nden oy aldık. Bizim partimizin otobüsü bile yok ama her iki partiden daha fazla oy aldık. Sadece finans konusu belimizi büküyor. Başka partilerle ittifak konusunda ise şuan için bir şey yok ama ileride gerekirse bir partiyle ittifak yapabiliriz. Bunu da zamanı geldiğinde açıklarız. Makam için değil, sandalye için değil, bunu halkımız için istiyoruz" ifadelerini kaydetti. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika HEPAR Genel Başkanı Pamukoğlu: Umudumuz Mezarda Bitecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement