Her 4 Cep Telefonundan Biri Tamire Gidiyor - Son Dakika
Güncel

Her 4 Cep Telefonundan Biri Tamire Gidiyor

Her 4 Cep Telefonundan Biri Tamire Gidiyor

Akıllı telefon almak Türkiye'de her geçen gün daha fazla lüks olmaya başladı.

03.07.2016 10:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Akıllı telefon almak Türkiye'de her geçen gün daha fazla lüks olmaya başladı. Önce kredi kartıyla akıllı telefon almak isteyenlerin taksitle satın alması yasaklandı. Sonra da Euro ve dolardaki artış satış fiyatlarını arttırdı. Hatta geçtiğimiz hafta da akıllı telefonların fiyatını en az yüzde 6 arttırması beklenen TRT bandrol ücreti geldi. Buna rağmen akıllı telefonlardan artık vazgeçebilmemiz mümkün değil. Peki bu cihazlara ne kadar iyi bakıyoruz?

Bir kere bile yere düşen akıllı telefonlar kolaylıkla hasar alabiliyor. Özellikle de ekranların kırılması en sık karşılaşılan sorunların başında. Sektör yetkililerinden aldığımız bilgilere göre yetkili ve yetkisiz servislerde yıllık toplam akıllı telefon satışlarının yüzde 25 ile yüzde 30 arasında tamir ediliyor. Bu da yılda 3 ile 3.5 milyon kadar telefona denk geliyor. Başka bir deyişle ise satılan her dört telefon biri biri tamire gidiyor.

ORTALAMA 200 TL

Türkiye'de en çok hasar akıllı telefon parçalarının başında ekranlar geliyor. İkinci sırada anakartlar var. Özellikle sıvı teması gibi problemlerden dolayı anakartlar değiştiriliyor. Bataryalar ise Türkiye'deki akıllı telefon sahiplerinin bozduğu üçüncü parça. Arızların yüzde 30'u ise yazılım güncellemesi ile giderilebiliyor. Paylaşılan bilgilere göre ise Türkiye'deki tamir maliyetlerinin ortalaması 200 TL.

Kullanıcıların özellikle yaz aylarında dikkatli olması gerekiyor. Buna göre kullanıcıların akıllı telefonlarını nem, toz ve kumdan uzak tutmaya çalışmasında, telefonlarını doğrudan güneş ışığına maruz bırakmamasında gerektiği paylaşılan bilgiler arasında. Bu konuda yüksek riskli ortamlarda çalışan, deniz ya da havuz kenarında ya da teknede tatil yapan kullanıcıların su geçirmez kılıfları satın alması gerekiyor. Kaza sonucu kırılma veya yere düşme nedeniyle oluşan arıza ve hasarların önüne geçmek içinse, kullanıcıların cihazlarını darbelere dayanıklı ekran koruyucular ve koruyucu kılıflarla kullanmaları öneriliyor.

ÜRÜNLER

Sağlamlıktan ödün vermeyen koruyucular

Hem şeffaf hem de koruyucu

iPhone 6s ve iPhone 6s Plus için geliştirilen 'OtterBox Statement' tasarımıyla dikkat çekiyor. Hem şeffaf hem de deri bölümlere sahip olan model, darbelere özel 'Drop+ Protection' sertifikasına sahip.

Satış fiyatı: 139 TL

Ödün vermiyor

Darbelere karşı kendini kanıtlamış markalardan biri olan Spigen'in Samsung Galaxy S7 için geliştirdiği modelde kalın silikon kenarlar yer alıyor. Kılıfın arkasında ise metal tabak yer alıyor.

Satış fiyatı: 100 TL

Tüm özellikler su altında

Akıllı telefonların sıvı temasından dolayı bozulmasını engellemek su geçirmez kılıflar en iyi çözüm. 'Lifeproof'un geliştirdiği 'Nuud' modeli cihazların tüm özelliklerinin su altında kullanılabilmesini sağlıyor.

Satış fiyatı: 179 TL

Askeri amaçlara uygun tasarlandı

Amerikan Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen 810F standartlarına uygun olarak üretilen Griffin Survivor kılıf, akıllı telefonunuzu kir, kum, yağmur, çamur ve darbe gibi tüm olumsuz doğa şartlarına karşı koruyor. Satış fiyatı: 130 TL

Koreli tasarımcılardan

Termoplastik ve poliüretan gibi sağlam materyallerden üretilen Güney Koreli merkezli Caseology'nin Riot serisi, yağ, kir, iz ve çizilmelere karşı yüksek direnç yanında darbeye dirençli yumuşak bir kullanım sunuyor.

Satış fiyatı: 120 TL

Çift katmanlı koruma

OtterBox'ın ürettiği Symmetry kılıf, çift katmanlı tasarımıyla darbeyi emiyor ve çizilmeyi önüyor. Yükseltilmiş eğimli kenarları ise telefonun düz zemine ekran üstü düşmesi durumunda kırılmayı önlüyor.

Satış fiyatı: 127 TL

OYUN DÜNYASI

Rossi ile yarışın

9 kez dünya şampiyonu olan Valentino Rossi imzalı motosiklet yarış oyunu raflardaki yerini aldı. 3 farklı yarış modu ile sunulan 'Valentino Rossi: The Game', Monza ve Misano pistlerinde Valentino Rossi'nin resmi aracı ile yarışma imkanı da sunuluyor. Oyun PS4 ve Xbox One'larda yer alıyor.

Satış fiyatı: 260 TL

UYGULAMA

Bayramda toplu SMS yollayın

Razaman Bayramı geldi. Bayramda rehberinizde yer alan kişilere SMS göndermek için tek tek uğraşmayın.'Toplu SMS' uygulaması kullanıcıların rehberindeki kişileri seçmesini ve tek bir dokunuşla SMS göndermesini sağlıyor. Uygulamayı App Store'dan indirebilirsiniz. Ücretsiz

HAFTANIN TRENDİ

Anahtarlıkta şarj kablosu

Şarj kablosu taşımak çoğu zaman zor oluyor. Bunun için en iyi çözümlerden biri Ttec'in sunduğu 'ChargeKey'. Anahtarlığa takılan şarj girişi sayesinde akıllı telefonunuzu şarj edebileceksiniz.

Satış fiyatı: 30 TL

ÜRÜN KARŞILAŞTIRMA

En iyi karne hediyesi

Okullar kapandıktan sonra tüm öğrencileri karne hediye heyecanı sarıyor. Hem tatilde hem de okulda kullanılabilecek tek cihaz ise tablet bilgisayarlar. Bilgisayarlara göre uzun şarj ömrüne sahip olan tabletler, oyun, film ve diğer eğlence içeriklerine de çok daha iyi uyum sağlıyor.

Marka Apple Samsung Casper Lenovo Turkcell Escort

Model iPad Pro Galaxy Tab S2 Via T8 Tab 2 A10-30 T Tablet Joye ES9732G

Ekran 9.7 inç 9.7 inç 8 inç 10.1 inç 8 inç 9.7 inç

Depolama kapasitesi 32 GB 32 GB 16 GB 16 GB 16 GB 32 GB

Ağırlık 437 gram 392 gram 320 gram 525 gram 342 gram 610 gram

Fiyat 2199 TL 1599 TL 449 TL 649 TL 349 TL 589 TL

İNFOGRAFİĞİ ÜMİT ABİ HAZIRLADI…

Hangi parça kaça tamir ediliyor.

Ekran

Akıllı telefonların en kolay hasar gören parçası. En küçük düşürmede bile kırılabiliyor.

Orijinal: 350-550 TL

Yan sanayi: 100-200 TL

Anakart

Akıllı telefonların en pahalı parçası. Özellikle cihazların su ile temasında hemen bozuluyor. Yan sanayisi bulunmuyor.

Fiyatı: 1200 TL-300 TL

Kasa

Zedelenen kasalar, telefonların ekran gibi diğer parçalarını etkiliyor. Bazı tuşları basılamaz hale getiriyor.

Orijinal: 250-350 TL

Yan sanayi: 100-200 TL

Şarj girişi

Her gün şarj için kullandığımız için kolaylıkla deforme oluyor. Bozulduğunda ise cihazların şarj olmasını engelliyor.

Orijinal: 150-200 TL

Yan sanayi: 50-100 TL

Kulaklık girişi

Bu girişi bozmak çok kolay değil. Ancak bozulduğunda ise kullanıcılara ciddi rahatsızlık verebiliyor.

Orijinal: 100-150 TL

Yan sanayi: 50-100 TL

Ön ve arka kamera Artık kameralar olmadan akıllı telefonların yüzüne bakmayacağımız bir dönemdeyiz. Darbelerde ise kolaylıkla hasar görüyor.

Orijinal: 250-500 TL

Yan sanayi: 100-200 TL

Tuş takımı

En kolay bozulan parçaların başında. Bozulması durumunda ise cihazları kullanılamaz hale getiriyor.

Orijinal: 100-150 TL

Yan sanayi: 30-70 TL

Batarya

Akıllı telefon kullanım süresini direkt etkileyen parçaların başında. Bu yüzden performansının düşmesi durumunda değiştirmekte fayda var.

Orijinal: 200-350 TL

Yan sanayi: 100-150 TL

Hoparlör

Su kaçması gibi durumlarda bozulan ilk parçalar arasında. Bu yüzden gelen çağrılar bile duyulamayabiliyor.

Orijinal: 100-150 TL

Yan sanayi: 50-80 TL

İç kulaklık hoparlörü

Kolaylıkla bozulabilen bu parça yüzünden konuşmak istediğiniz kişinin sesinin kısık veya hiç duymayabilirsiniz.

Orijinal: 100-150 TL

Yan sanayi: 40-80 TL

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Her 4 Cep Telefonundan Biri Tamire Gidiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement