Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi" - Son Dakika
Güncel

Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi"

Görüntü Dökümü : Salondan ve katılımcılardan detaylar CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın konuşmaları Ödül verilmesi ve pasta kesimi - İzmir'de gönüllü apartman sakinlerinin üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği projenin birinci yılı kutlandı CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun: "Bu proje sadece öğrencilere maddi destek olma projesi değil, aynı zamanda bir barış, dostluk, kardeşlik projesidir" İzmir'de gönüllü apartman sakinlerinin bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi"nin 1. yılı kutlandı.

31.01.2016 00:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Salondan ve katılımcılardan detaylar

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın konuşmaları

Ödül verilmesi ve pasta kesimi - İzmir'de gönüllü apartman sakinlerinin üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği projenin birinci yılı kutlandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun:

"Bu proje sadece öğrencilere maddi destek olma projesi değil, aynı zamanda bir barış, dostluk, kardeşlik projesidir"

İzmir'de gönüllü apartman sakinlerinin bir araya gelerek, ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs verdiği "Karşıyaka'nın Filizlerini Geleceğe Hazırlıyoruz - Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi"nin 1. yılı kutlandı.

Karşıyaka Belediyesi'nin yürüttüğü projenin 1. yıl kutlamasına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, her gün değişik sorunlarla karşılaştıklarını, bu sorunların kaynağının barış dilinin kullanılmaması, ve tahammülsüzlük olduğunu belirtti.

Torun, projenin sadece öğrencilere maddi destek olma projesi değil, aynı zamanda bir barış, dostluk, kardeşlik projesi olduğunu vurgulayarak, bir apartmanda birbirinin tanımayan bir çok kişinin bir araya gelerek, kutsal bir olay için katkı sağladığına dikkati çekti.

Seyit Torun, projenin ideolojik düşünceleri farklı insanları bir amaç için buluşturduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu çok önemli. Her zamankinden çok daha ihtiyacımız var buna. Bu diğer belediyelere de örnek oldu. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün hedef gösterdiği muasır medeniyet hedefi için öğrencilerimize katkıda bulunmak lazım. Onlar yurttaş sorumluluğu içinde ülkemizde kardeşliği egemen kılacaklar. Gelecekte doktor, öğretmen, mühendis olarak karşımıza çıkacak ve bu toplumun temel mayası olan birlikteliği, özgürlüğü, demokrasiyi ve insan haklarını egemen kılacaklar."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da kendilerinin uzun süredir abla, ağabey, kardeş projesi yürüttüklerini anımsatarak, Karşıyaka Belediyesinin burs sağladığı üniversite öğrencilerinin abla ve ağabey olarak kendi projelerine katılmalarını ve evlerine gittikleri çocuklara rol model olmalarını temenni etti.

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar ise üniversite öğrencisilerinin yaşadığı maddi zorlukları gidermek için böyle bir proje başlattıklarını belirtti.

Konuşmaların ardından, projeye katkı sağlayanlara plaket verildi, birinci yaş pastası kesildi.

Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla başlatılan projede, eğitime duyarlı apartmanların, belediye himayesinde, özgür iradeleriyle Karşıyaka'daki ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine karşılıksız burs vermelerinin sağlandığı belirtildi.

Apartmanların yanı sıra sivil toplum kuruluşları, taksi durakları, muhtarlar, meslek odaları, spor kulüpleri, belediye çalışanları ve bireysel burs vermek isteyen vatandaşların da projeye destek verdiği ifade edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Apartman ile Bir Öğrenci Okutuyoruz Projesi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • 08:13 "Mahzen-30" Operasyonlarında Organize Suç Örgütü Çökertildi

    Batman merkezli 8 ilde Jandarma tarafından düzenlenen 'Mahzen-30' operasyonlarında elebaşılığını Doğan Güney'in yaptığı (Yurt Dışı Firar) 'Odacılar' olarak bilinen Organize Suç Örgütü çökertildi. Operasyonlarda organize suç örgütünün yöneticilerinden Yonca Onat'ın da aralarında bulunduğu 34 şüpheli yakalandı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonun başarısını sosyal medya hesabından duyurdu.

  • Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi
    07:54 Gaziosmanpaşa'da meydana gelen toprak kayması sonucu tahliye edilen binaların hasarı görüntülendi

    Gaziosmanpaşa'da dün meydana gelen toprak kaymasında hasar alan ve tahliye edilen binaların durumu günün ilk ışıklarıyla bir kez daha görüntülendi. Görüntülerde, toprak kaymasıyla birlikte sürüklenen molozlar ve devrilen ağaçlar da yer aldı.

  • Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü
    07:48 Kolombiya ve Arjantin Dışişleri Bakanları Görüştü

    Kolombiya Dışişleri Bakanı Luis Gilberto Murillo, Arjantin Dışişleri Bakanı Diana Mondino ile başkent Bogota'da bir araya geldi. Görüşmede turizm, savunma, ticaret ve sürdürülebilir kalkınma konuları ele alındı. İki ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi ve diplomatik gerginliklerin aşılması vurgulandı.

  • Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi
    07:38 Erzincan'da jandarma ekipleri bilgilendirme faaliyeti gerçekleştirdi

    Erzincan'ın Üzümlü ve Çayırlı ilçelerinde jandarma ekipleri, kadına yönelik şiddetin önlenmesi ve çevre kirliliği konularında bilgilendirme faaliyetleri gerçekleştirdi. Üzümlü'de 38 kadına KADES uygulaması hakkında bilgilendirme yapılırken, Çayırlı'da ise öğrencilere çevre kirliliği ve HAYDİ uygulaması hakkında bilgilendirme yapıldı.

  • Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu
    07:37 Bayburt'ta Kurt Saldırısından Kaçan Büyükbaş Hayvanlar Drone İle Bulundu

    Bayburt'un Aşağı Pınarlı köyünde kurt saldırısından kaçan 60 büyükbaş hayvan, jandarmanın drone destekli arama çalışmasıyla bulundu. Köylülerin yardımıyla 57 hayvan ahırdan çok uzağa gitmeden bulunurken, 3 hayvanı bulamayan besiciler jandarmadan yardım istedi. Bayburt İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapılan drone ile arama çalışması sonucunda kayıp hayvanlar köyün dağlarında bulundu ve sahiplerine teslim edildi.

  • Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi
    07:36 Erzincan'da Güvenlik Kamerası Yaygınlaştırma Projesi

    Vali Hamza Aydoğdu başkanlığında, Belediye Başkanı Bekir Aksun, İl Emniyet Müdürü Kenan Kurt, ilgili birim müdürleri ve mesleki oda yöneticilerinin katılımlarıyla 'Gözümüz Olun Projesi' ile ilgili toplantı yapıldı. Proje kapsamında, hırsızlık başta olmak üzere asayiş, terör ve genel güvenliğe ilişkin tüm olayların tespit ve aydınlatılması, hiçbir suçun faili meçhul kalmaması amacıyla; Erzincan'da faaliyet gösteren esnaflar, odalar ve STK'lar ile yeni yapı ruhsatı alan inşaatlarda kapalı devre güvenlik kamerasının yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır.

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.


Advertisement