Her Gün Yurtdışına Çıkıyorlar - Son Dakika
Güncel

Her Gün Yurtdışına Çıkıyorlar

Iğdır'da uluslararası ulaşım firmalarında çalışan şoförler, her gün Nahcıvan'a yolcu taşıyor Kar edebilmek için aracını tamamen doldurmak zorunda olan şoförler, Nahcıvan'da yeterli yolcu sayısına ulaşmadan evine dönemiyor.

20.07.2014 12:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Iğdır'da uluslararası ulaşım firmalarında çalışan şoförler, her gün Nahcıvan'a yolcu taşıyor.

Türkiye'nin en doğusunda yer alan ve 3 farklı ülkeye sınırı olan Iğdır'da uluslararası taşımacılık alanında faaliyet gösteren şoförler, işleri gereği her gün yurt dışına çıkmak zorunda kalıyor.

Yaklaşık 200 kilometre uzaklıktaki Nahcıvan'a yolcu taşımacılığı yapan şoförler, kazançlarını artırabilmek için yeterli yolcu sayısına ulaşmayı bekliyor. Araçlarını tamamen doldurmak zorunda olan şoförler, yeterli yolcu sayısını buluncaya kadar Nahcıvan'da beklemek zorunda kalıyor.

Şoförlerden Levent Şahpulu, evine ekmek götürebilmek için her gün yurtdışına çıkmayı göze aldığını söyledi.

Şahpulu, yurtdışı ulaşımının zor bir uğraş olduğunu belirterek, "Güzel görünse de zor bir iş aslında, çünkü yeterli yolcu sayısına ulaşamadığımız zaman zarar ediyoruz. Bu nedenle de yolcu sayısını tamamlamak için Nahcıvan'da iki gün boyunca beklediğimiz bile oluyor. Yani her günümüz gurbet" dedi.

Küçük araçlara sahip oldukları için az bir miktar kazandıklarını vurgulayan Şahpulu, kazanabilmek için araçlarının tamamen dolması gerektiğini ifade etti.

Uluslararası taşımacılıktaki vergi cezalarının kendilerini çok zorladığını kaydeden Şahpulu, "Şoför arkadaşlarımızın en büyük sorunu, sefer fazlalığı cezası. Bir ay boyunca 26 gün ceza ödüyoruz. Gün başına 100 lira civarında ceza ödüyoruz. Bundan dolayı da kazanamıyoruz" diye konuştu.

-"Evimize dönebilmek için yolcu gözlüyoruz"

Yaklaşık 5 yıldır uluslararası taşımacılık yaptığını söyleyen İsmail Nefis de evini geçindirecek kadar kazanabildiğini dile getirdi.

Eve dönebilmek için aracının tamamen dolması gerektiğini vurgulayan Nefis, "Her akşam evimize dönmek isteriz ama maalesef olmuyor. Nahcıvan'a sefer yaptıktan sonra yolcu beklemeye başlıyoruz. Aracımız tamamen dolmadan Nahcıvan'dan dönemiyoruz. Bundan dolayı evimize dönebilmek için yolcu gözlüyoruz" ifadelerini kullandı. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Gün Yurtdışına Çıkıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement