Her Hafta 5 İngiliz, IŞİD'e Katılıyor - Son Dakika
Dünya

Her Hafta 5 İngiliz, IŞİD'e Katılıyor

IŞİD'e Avrupa ülkelerinden katılım artıyor. İngiliz polisi, her hafta 5 İngilizin ülkeyi terk ederek örgüte katıldığını açıkladı.

23.10.2014 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İngiliz polisi, her hafta 5 İngiliz vatandaşının ülkeyi terkederek Suriye ya da Irak'a gittiğini ve IŞİD'e katıldığını bildirdi.

Polis şefi Bernard Hogan-Howe, haftada yalnızca beş kişi sayı olarak az görünse de, yıl itibariyle değerlendirildiğine oldukça kabarık bir rakamın ortaya çıktığını söyledi. Ayrıca batıdan IŞİD'e katıldığı bilinmeyenlerin sayısının daha da fazla olabileceğini belirtti.

500 İNGİLİZ VATANDAŞI IŞİD'E KATILDI

Hogan-Howe, IŞİD'le birlikte Suriye ve Irak'ta savaşan 500 İngiliz vatandaşının varlığını belirlediklerini ifade ederek, bu kişilerin İngiltere'ye dönmeleri halinde endişe verici bir risk oluşturacaklarını öne sürdü.

AMERİKALI KIZLAR SON ANDA YAKALANDI

Yaşları 17, 16 ve 15 olan üç Amerikalı kız, IŞİD'e katılmak üzere Almanya'nın Frankfurt havaalanından uçmak isterken ABD federal polisi FBI tarafından tutuklandı. Amerikalı kızların Colorado Eyaletindeki ailelerine teslim edildiği bildirildi. Amerikan medyasında yeralan haberlerde kızlardan ikisinin kardeş olduğu kaydedildi.

FBI sözcüsünün verdiği bilgiye göre kızlardan ikisi hasta olduklarını bahane ederek okullarına gitmeyip evlerindeki 2 bin Doları alarak Amerikayı terkettiler. Paranın ve kızlara ait pasaportların ortadan kaybolduğunu gören ebeveyni polisi arayarak yardım istedi. Bu üç kişinin IŞİD'le bağlantıları olup olmadığı konusunda bilgi verilmedi.

Her Hafta 5 İngiliz, IŞİD\'e Katılıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Dünya Her Hafta 5 İngiliz, IŞİD'e Katılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • halk: is-it devsirme it kopuk takimidir avrupanin hasta ruhlu uyucturucu kulanan iflah olmayan yaratiklari hepisi is-it in icinde 6 2 Yanıtla
  • reis: Pkk yandaşları ingilizlere ve Amerikalılara dua ediyorlardı ey ahmaklar sizi vuranda onlar size yardım eden onlar biraz öldürüp sonra hayata tutmaya çalışıyorlar Avanaklar kobani için onlarca mahsum un Kanına girdiler milyonlarca Madi zarar verdiler ülkeye 2 2 Yanıtla
  • Sebahattin KALYONCU: EEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE KARDEŞİM YÜZGAR EKEN FIRTNA BİÇER KİM AMERKAYA VE AVRUPAYA GÜVENDİYSE HEP HÜSRAN OLMUŞTUR. ONLARIN AMAÇLARI PETRO PETROL BİTSİN PETROL NE ARARLAR NEDE SORALAR. HERKEZ AKLINI BAŞINA TOPLASIN. 0 0 Yanıtla

Advertisement