Her Kabre Bir Fidan" Projesi - Son Dakika
Güncel

Her Kabre Bir Fidan" Projesi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Mezarlıktan görüntü Fidan diken vatandaşlardan görüntü Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in açıklaması Kale mezarlığından görüntü Turhal'da "Her Kabre Bir Fidan" projesi Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından uygulanan proje ile ilçenin yeşil görünmesine katkı sağlanması amaçlanıyor Belediye Başkanı Bekler: "2 yıllık belediye başkanlığım döneminde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik, 10 bine yakın ağaç diktik" "Mezarlıkların çevresini, içindeki yolların kenarlarını çiçeklerle, ağaçlarla donattık fakat istedik ki ağaç dikmeye teşvik etmek için vatandaşlarımızın yakınlarının kabirlerine de birer fidan dikelim" Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından uygulanan "Her Kabre Bir Fidan" projesi ile ilçenin ağaçlandırılmasına katkı sağlanıyor.

15.06.2016 12:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Mezarlıktan görüntü Fidan diken vatandaşlardan görüntü

Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler'in açıklaması

Kale mezarlığından görüntü Turhal'da "Her Kabre Bir Fidan" projesi

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından uygulanan proje ile ilçenin yeşil görünmesine katkı sağlanması amaçlanıyor

Belediye Başkanı Bekler:

"2 yıllık belediye başkanlığım döneminde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik, 10 bine yakın ağaç diktik"

"Mezarlıkların çevresini, içindeki yolların kenarlarını çiçeklerle, ağaçlarla donattık fakat istedik ki ağaç dikmeye teşvik etmek için vatandaşlarımızın yakınlarının kabirlerine de birer fidan dikelim"

Tokat'ın Turhal ilçesinde belediye tarafından uygulanan "Her Kabre Bir Fidan" projesi ile ilçenin ağaçlandırılmasına katkı sağlanıyor.

Turhal Belediyesi tarafından bir süre önce hayata geçirilen "Her Kabre Bir Fidan" projesi kapsamında vatandaşlar, vefat eden yakınlarının mezarlarına fidan dikerek, mezarlıkların ve ilçenin yeşil görünmesine katkı sağlıyor.

Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve geldikten sonra Turhal'ı daha da fazla yeşillendirmek için "Her şey bir fidanla başladı, herkesin bir ağacı olsun" kampanyası başlattıklarını söyledi.

Başkanlık görevinde bulunalı 2 yılı geçtiğini belirten Bekler, "2 yıllık belediye başkanlığım döneminde ağaçlandırma çalışmalarına hız verdik, 10 bine yakın ağaç diktik. Bahçelerimizi, tepelerimizi ağaçlandırdıktan sonra elimizde fidan kaldı. Bu fidanları değerlendirmek için 'daha nereleri yeşillendirebiliriz' diye düşünürken aklımıza mezarlıklar geldi. Mezarlıkların çevresini, içindeki yolların kenarlarını çiçeklerle, ağaçlarla donattık fakat istedik ki ağaç dikmeye teşvik etmek için vatandaşlarımızın yakınlarının kabirlerine de birer fidan dikelim." ifadelerini kullandı.

Bu düşünceden hareketle proje başlattıklarını anlatan Bekler, ilçe genelinde sekiz mezarlık bulunduğunu, hepsine projeyi uygulayacaklarını kaydetti.

Projeyi hangi mezarlıkta uygulayacaklarsa bunu önceden ilan ettiklerini, vatandaşların duymasını sağladıklarına işaret eden Bekler, şöyle konuştu:

"Hangi mahallenin kabristanında böyle bir çalışma yapacaksak fidanlarımızı oraya götürdük. Mezarlıkta yakını bulunanlar da geldiler, kendi elleri ile fidanları diktiler. Park ve bahçeler müdürlüğümüzün personeli de yakınlarının kabirlerine dikemeyenlerin fidanlarını dikiyor. Böylece hem şehrimiz hem mezarlıklarımız yeşillenmiş oldu. Ayrıca yakınının kabrine fidan diken kişi, ağacı sulamak, bakmak için sık sık geliyor."

Bekler, fidan dikmede herhangi bir sınırlama bulunmadığını vurgulayarak, "Sürekli ilanlarda bulunuyoruz. Vatandaşlarımız park ve bahçe müdürlüğümüze gelip çiçek, tohum, fidan alabilir, istediği yere de dikebilir. Fidanı ya da çiçeği ister belediye olarak biz dikmiş olalım, ister vatandaşımız diksin, neticede Turhal'ı çiçeklendirmiş, yeşillendirmiş oluyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşlardan son derece olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Bekler, "İnsanlar kabirlerine, sevdikleri insanların defnedilmiş olduğu yere fidanın dikilmesini çok büyük kadirşinaslık olarak görüyor ve sürekli bizlere dua ediyor. Vatandaşlarımızın teşekkürlerini, dualarını alıyorum. Turhal'daki bütün mezarlıklarda projeyi uygulayacağız." dedi.

Her Kabre Bir Fidan" Projesi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Kabre Bir Fidan' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.


Advertisement