Her Köyde Bir Işık Var Projesi Ödül Töreni Düzenlendi - Son Dakika
Yerel

Her Köyde Bir Işık Var Projesi Ödül Töreni Düzenlendi

Her Köyde Bir Işık Var Projesi Ödül Töreni Düzenlendi

Adıyaman’ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülmekte olan Her Köyde Bir Işık Var Projesi kapsamında düzenlenen Kitap okuma yarışması ödül töreni düzenlendi.

26.05.2016 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'ın Sincik ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından yürütülmekte olan Her Köyde Bir Işık Var Projesi kapsamında düzenlenen Kitap okuma yarışması ödül töreni düzenlendi.

Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi Bahçesinde yapılan ödül törenine Sincik Kaymakamı Zafer Sağ, İlçe Emniyet Müdürü Fatih Döngeroğlu İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Vahap Doğan, Ziraat Bankası Sincik Şubesi Müdürü Halil Baba, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü ve Proje Koordinatörü Dursun Demir, konuşmasında, "Her Köyde Bir Işık Var Projesi kapsamında ilçemiz genelindeki tüm okullara toplamda bin 900 adet kitap dağıttık. Proje kapsamında ilçemiz genelindeki okullarımızda kitap okuma etkinlikleri düzenledik. İki gün buyunca ilçemizde tiyatro gösterileri yapıldı, bu gösterileri yaklaşık bin öğrencimiz izledi. İki okulumuza kütüphane kazandırdık, bu kütüphanelerimize toplamda 3 bin kitap kazandırdık. Kitap okuma yarışmasına 587 öğrenci katıldı. Altı ayrı kategoride öğrencilerin yarıştığı yarışmada ilk 3'e giren 18 öğrenciye ödül olarak bisiklet verilecek. Proje kapsamında kendi kategorilerinde ilk 10'a giren 60 öğrenci için Kayseri, Nevşehir ve Konya illerinin turistik bölgelerine gezi düzenlenecektir" dedi. Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ ise, "Valiliğimiz SODES birimine geçtiğimiz yıl içerisinde arkadaşlarımız tarafından sunulan proje kapsamında yapılan kitap okuma yarışması ödül töreni için burada toplanmış bulunmaktayız. Projemiz içerisinde kütüphane kurulması, öğrencilere kitap okuma yarışması, tiyatro gösterileri ve gezi programı gibi farklı etkinlikler var. Yapılan yarışmada dereceye giren öğrencilerimize ödül olarak bisiklet verildi, ayrıca gezi düzenlenecektir. Ben dereceye giren öğrencilerimizi tebrik ediyorum, kendilerini kutluyorum. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeği olan başta valiliğimiz SODES birimine, ilçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, personeline, okul müdürlerimize ve emeği geçen tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonrada bu tür projeleri hazırlayarak ilgili birimlere sunup ilçemizde gerek kitap okuma alışkanlığı kazandırılması olsun, gerek diğer sosyal ve kültürel faaliyetler olsun bu projelerin devam etmesini bekliyorum. Tekrardan emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Sincik Çok Programlı Anadolu Lisesi çocuk gelişimi bölümü tarafından açılan yıl sonu sergisinin açılışının ardından yapılan yemek ikramı ile program sona erdi. - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Her Köyde Bir Işık Var Projesi Ödül Töreni Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement