Her Şeyini Ortaya Koy! - Son Dakika
Güncel

Her Şeyini Ortaya Koy!

Her Şeyini Ortaya Koy!

Nike #riskeverything 2014 futbol kampanyasının ilk kısmını başlattı.

02.04.2014 08:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NIKE'IN YENİ KAMPANYASINDA CRISTIANO RONALDO, NEYMAR VE WAYNE ROONEY ROL ALDI

Nike #riskeverything 2014 futbol kampanyasının ilk kısmını başlattı. Cristiano Ronaldo, Neymar ve Wayne Rooney'nin rol aldığı film, dünyanın en iyi oyuncularının dünyanın en büyük sahnesine çıkmak için hazırlanırken hissettiği baskıyı gözler önüne seriyor.

Film, Ronaldo'nun düşünceleriyle baş başa hava alanına giderken, çevresinin kahramanlarını bir an görebilmek için tezahürat eden coşkulu hayranlarıyla sarılmasıyla başlıyor. Bu kargaşa, CR formaları ve reklam panolarıyla çevrelenmiş Lizbon sokaklarında, Ronaldo stada doğru giderken de devam ediyor. Geçen gecenin yorumu radyoda duyuluyor: "Ronaldo vurdu gol oldu! Ronaldo atmayacak da kim atacak!?" Etrafındaki fanatizm kontrol edilemeyecek noktaya geliyor.

Bu sırada, Rooney otel odasında giyinirken yorumcular hâlihazırda bildiği bir şeyi hatırlatıyor: "Gösterişli kariyerinde bu en görkemli sahnede hala İngiltere için bir gol atamamış." Rooney otelden ayrılırken medya, ülkesinde ve diğer her yerde karşı karşıya kaldığı yoğun incelemeyi açıkça gözler önüne sererek onun peşini bırakmıyor.

Son zamanlarda Brezilya'nın meşhur 10 numaralı formasını giymeye başlayan Neymar otobüsün içinden coşkun taraftar kalabalığını seyrediyor. Stadyuma gelindiğinde koridorlardan geçerek sahaya doğru yürüyor, fakat geçmişteki muazzam 10 numaralı formalara bakakalıyor bir süre. Birçok erkeği afallatacak olan açık bir baskı ile yüzleşerek, Neymar hafifçe gülümsüyor.

Nike Pazarlama Başkanı, Davide Grasso "Ülkesi için oynamak her futbolcunun isteyeceği bir gurur ancak bu gurur beraberinde çok yoğun bir baskı ve sorumluluk getiriyor" diyor ve ekliyor, "Film, dünyanın en iyi futbolcularının her şeyi riske atma isteğiyle yaşadıkları baskıya rağmen nasıl başarıya ulaştıklarını gösteriyor."

Grasso "Bir ulusun umutlarından tarihsel gücü mutlak olan bir formaya… Beklentiler çok büyük, ama bu oyuncular bu sorumluluğa can atan insanlar" diyor ve ekliyor "Bu oyuncular eşiğin ucunda oynuyorlar, çünkü biliyorlar ki büyük anlar genellike sıradan olmayan şeyler denerken ortaya çıkar. Zlatan'ın geçen seneki kafa üzerinden attığı golü düşünün ya da Rooney'nin geçen hafta sonu attığı golü. Bu tür anlar korkusuzca risk almadan gerçekleşmez."

Grasso "Futbolu büyük çoğunlukla o beklenmedik anlardaki mükemmelliği için izliyoruz, çünkü kendimiz ile ilgili girişimde bulunmamız için bize ilham veriyor. Bu tür anlar içimizdeki o imkânsızı başarabilme farkındalığını uyandırıyor" diyor. Bu film bu duyguyu somutlaştırıyor ve her ülkeden, her seviyeden oyunculara şunu hatırlatıyor: Eğer her şeyi riske atmaya hazırsanız, size yapabileceklerinizi söylemek yok."

Yaratıcı çalışmasını Wieden + Kennedy'nin yaptığı filmi Jonathan Glazer yönetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Her Şeyini Ortaya Koy! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement