Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi - Son Dakika
Güncel

Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" Projesi

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesiyle 1 milyon iyiliksever öğrencinin, Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendiği bildirildi.

30.09.2016 16:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İHH İnsani Yardım Vakfı'nın yürüttüğü "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesiyle 1 milyon iyiliksever öğrencinin, Türkiye ve dünya genelinde 24 binden fazla yetim çocuğun bakımını üstlendiği bildirildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Kütahya İnsani Yardım Derneği Yetim Birimi Başkanı Serhan Dayanç, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim-Bir-Sen iş birliğiyle 2013'ten beri sürdürülen projeyle eğitim-öğretim müfredatı içerisinde bulunan çocukların ve gençlerin Türkiye ve dünya üzerindeki yetim çocuklarla bir araya geldiğini hatırlattı.

Her sınıfın, bir yetim akranının eğitim, sağlık, gıda, kıyafet ve kısmen de barınma ihtiyaçlarını karşıladığı projeyle, çocukların küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, duyarlı, fedakar ve başkalarının dertleriyle dertlenen nesiller olarak yetiştirmenin esas aldığını belirten Dayanç, "Projeyle çocukların huzurlu, güvenli, sağlıklı ortamlarda yaşarken, Türkiye ve dünyanın herhangi bir bölgesinde zorluklar içerisinde yaşam mücadelesi veren başka bir yaşıtıyla paylaşma, yardımlaşma bilincinde olması ve empati geliştirmesi amaçlanıyor." ifadelerini kullandı.

Dayanç, projeyle geleceğin iyiliksever Türkiye'sini bugünden inşa etmeyi hedeflediklerini dile getirerek, projenin Milli Eğitim Bakanlığı'nın oluruyla anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise, özel okul ya da devlet okulu ayırımı yapılmaksızın gönüllülük esasıyla uygulandığını aktardı.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın oluruyla da tüm Kur'an kurslarında da uygulanan projeye, Eğitim-Bir-Sen'in de destek verdiğini ifade eden Dayanç, şunları kaydetti:

"Değerler eğitimi kapsamında 3 yıldır gönüllülük esasıyla yürütülen projeyle öğrenciler, yetim arkadaşlarının fotoğraf ve kişisel bilgilerini alıp, onlarla mektuplaşabiliyor. Proje kapsamında 2016 eğitim dönemi sonu itibariyle Türkiye ve dünya genelinde 24 bini aşkın yetim çocuk 1 milyonu aşkın öğrenci tarafından desteklendi. İHH ayrıca dünya genelinde 55 ülkede 86 bin 527 yetim çocuğun da her ay düzenli olarak bakımını üstleniyor."

Dayanç, projeyle ilgili Kütahya'da da çalışmalar yapacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement