Her Yerde Sarı Açan Çiçekler Burada Kırmızı Açıyor - Son Dakika
Güncel

Her Yerde Sarı Açan Çiçekler Burada Kırmızı Açıyor

Her Yerde Sarı Açan Çiçekler Burada Kırmızı Açıyor

Karadeniz yaylalarında sarı ve mor renkte açan orman gülleri Ordu'nun bir yaylasında kırmızı renkte açıyor.

11.06.2014 15:29  Güncelleme: 15:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Karadeniz yaylalarında sarı ve mor renkte açan orman gülleri Ordu'nun bir yaylasında kırmızı renkte açıyor.

Ordu'nun Kumru ilçesi Düzoba Yaylası'nda Kırkkızlar olarak bilinen mevkide her yıl olduğu gibi bu yılda orman gülleri kırmızı açtı. Kumru'nun Kırkkızlar mevkisinde çevrede bulunan orman gülleri sarı renkte açarken, sadece belli bir kısımda kırmızı açması görenlerin dikkatini çekiyor.

Yaylada yaşayanlarca Kırkkızlar olarak bilinen ve kırmızı olarak çiçek açan mevkide efsanelere göre 40 kızın birlikte yaşadığı ve bu yerde hayatını kaybetmeleri nedeniyle çiçeklerin kan kırmızı açtığı anlatılıyor.

Düzoba Yaylası'nın küçük bir bölümünde orman güllerinin kırmızı renkte açtığını ifade eden İsmet Erçal, "Dünyada orman gülü dediğimiz çiçek mor ve sarı açar. Bu Kırkkızlar mevkisinde ise kan kırmızı açar. Bunun da efsaneye göre Kırkkızlar Amazon kadınları bir altın bebek yüzünden birbirini öldürdüğü ve o günden sonrada 2 bin 500 yıldan beri burada sarı orman gülleri, kan kırmızı olarak açmaktadır. O yüzden buranın adı Kırkkızlar verilmiştir" dedi.

Orhan Gündoğdu ise, "Yaylayı bilen gezen birisi olarak, burada gördüğüm kırmızı yayla çiçeği beni şaşırttı. Çünkü biz bu çiçekleri sarı ve mor renkte açtığını biliyorduk" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Her Yerde Sarı Açan Çiçekler Burada Kırmızı Açıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement