Herıtage 2015" Fuarı - Son Dakika
Kültür Sanat

Herıtage 2015" Fuarı

Türkiye'de kültürel mirasla ilgili sektörlerin bir araya geleceği fuar, 5 7 Şubat'ta Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

05.12.2014 16:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tarih ve sanat varlıklarının korunması, saklanması ve geleceğe aktarılmasına yönelik çalışan kurumlar ve sektörle ilgili tedarikçilerin bir araya geleceği Restorasyon, Arkeoloji ve Müzecilik Teknolojileri Fuarı (HERITAGE), 5-7 Şubat 2015'te Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilecek.

All Fuarcılık'tan yapılan açıklamaya göre, organizasyon, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü ve UNESCO Türkiye Milli Komisyonu'nun destekleriyle düzenlenecek.

Organizasyonda, Türkiye'de "Kültürel Miras eğitimi-yönetimi, belgelemede yeni yöntemler, sergilemede ve teşhirde yeni araçlar, arkeolojide yeni teknikler, konservasyon ve restorasyon teknikleri, yeni uygulamalar ve müzecilik teknolojileri" başlıkları yer alacak.

Kültür Bakanlığı birimlerini kapsayan 14 ayrı seminerin verileceği fuarda, Türkiye'de kültürel mirasın korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılmasının bakanlık tarafından nasıl irdelendiği ortaya konulacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Herıtage 2015' Fuarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement