Herkes Annesine O "Şehit Oğluna Koşuyor" - Son Dakika
Yerel

Herkes Annesine O "Şehit Oğluna Koşuyor"

Uşak'ta oğlunun "şehitlik tazminatı" ve maaşıyla okul yaptıran Eşe Eğerci, her yıl Anneler Günü'nde ziyaret ettiği oğlunun mezarında dualar okuyarak, hasret gideriyor.

10.05.2015 11:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SONER KILINÇ - Uşak'ta oğlunun "şehitlik tazminatı" ve maaşıyla okul yaptıran Eşe Eğerci, her yıl Anneler Günü'nde ziyaret ettiği oğlunun mezarında dualar okuyarak, hasret gideriyor.

Eşme ilçesine bağlı Konak Mahallesi'nde yaşayan 72 yaşındaki Eşe Eğerci, yıllar önce evlerinin bahçesine şehit oğlunun kendi elleriyle diktiği leylak ağacından topladığı çiçekleri götürüp mezarını süslüyor.

Haftada birkaç kez ziyaret ettiği mezarda dua okuyup, etrafını temizleyen Eğerci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde 17 yıl önce şehit olan oğlunun acısının bir gün bile dinmediğini söyledi.

-"Üzülme ana her babayiğide şehit olmak nasip olmaz"

Oğlu Mustafa'nın teröristlerle girdiği çatışmada şehit düştüğünü anlatan Eğerci, oğlu ile arasında yaşanan son diyalogları şöyle aktardı:

"Askere giderken içim çok yanıyordu. Şehit olacağını söylüyordu hep. 'Her babayiğide nasip olmaz şehit olmak ana üzülme' diyordu. Usta birliğine gidene kadar her gün ağladım. Sanki içime doğmuştu. Yiğidim operasyona çıkmadan iki gün önce aradı, 'Altı ay dağda kalacağız merak etme anam' dedi. Telefonu kapatmak gelmedi içimden. İki gün sonra acı haberi geldi."

Anneler Günü'nün kendisi için hep buruk geçtiğini gözleri dolarak anlatan Eğerci, tek tesellisinin oğlunun vatan için şehit düşmesi olduğunu söyledi.

-"Başka yiğitler toprağa düşmesin"

Acısının her zaman taze olduğunu ifade eden Eşe, şöyle devam etti:

"Ana yüreği dayanmıyor. Bayramlar, özel günler hep acı bizim için. Kaderimiz buymuş. Fırsat buldukça geliyorum, 17 yıldır haftada üç dört gün buradayım. Mezarını temizliyorum, çiçeklerini okşuyorum, Türk bayrağına sarılıp ağlıyorum. 17 yıldır elimden başka bir şey gelmiyor. Tek tesellim vatan için şehit düşmesi. İsteğim ise başka anaların ocağı yanmasın. Başka yiğitler toprağa düşmesin."

"Ölmeden okulun bittiğini görmek tek arzum"

Oğlunun şehitlik tazminatı ile maaşına yıllarca dokunmayan ve ilçe merkezinde yapımı süren okula bağışlayan Eğerci, okulun büyük bölümünün tamamlandığını, 2015-2016 öğretim döneminde açılmasının planlandığını belirterek, şunları söyledi:

"24 derslikli Şehit Mustafa Eğerci Anadolu İmam Hatip Lisesi inşaatı bitmek üzere. Ölmeden okulun bittiğini görmek tek arzum. Sayın Cumhurbaşkanımız geçtiğimiz yıl düzenlenen Anneler Günü etkinliğinde bana okulun açılışına geleceğine söz vermişti. İnşallah okul tez zamanda biter, açılışa Sayın Cumhurbaşkanımız da gelir. İki büyük mutluluğu beraber yaşarım."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Herkes Annesine O 'Şehit Oğluna Koşuyor' - Son Dakika


Advertisement