Sinan Özen: Herkes Benim İçin Kız Bakıyor - Son Dakika
Magazin

Sinan Özen: Herkes Benim İçin Kız Bakıyor

Sinan Özen: Herkes Benim İçin Kız Bakıyor

'Yıkılır İstanbul' isimli bir single çıkaran Sinan Özen, aşık olup evlenmek istiyor.

30.07.2013 06:03  Güncelleme: 09:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şarkıcı Sinan Özen, 24 yıllık müzik kariyerinin ilk single çalışması 'Yıkılır İstanbul'la sevenlerinin karşısına çıktı. Bugüne kadar single çıkarmadığı için pişman olduğunu söyleyen Özen, "Albümdeki 'Adı Aşk' isimli şarkıyı, özel biri için yazmadım" diyor. Ünlü şarkıcı ile hem yeni albümünü, hem de aşkla ilgili düşüncelerini konuştuk...

'Yıkılır İstanbul', müzik kariyerinizdeki ilk single çalışmanız, öyle değil mi?

Evet ama ben, buna 'single' değil, '45'lik plak' diyorum. Sonunda ben de modaya uydum ve böyle bir çalışma yaptım. Aslında daha önce yapmam gerekirdi.

Neden böyle düşünüyorsunuz?

Çünkü albümlerde birkaç şarkı öne çıkıyor, diğerleri ise dinlenmiyor bile. Adı bile hatırlanmayan, bir köşede kalmış o şarkıların günahı ne? Bugüne kadar single çalışması yapmadığım için pişmanım.

GERÇEK AŞKI ARIYORUM

'Adı Aşk' şarkısını kime yazdınız?

Bu şarkı, yılların birikimiyle ortaya çıktı. Bir gece otururken aniden ilham geldi ve bir saat içinde şarkıyı tamamladım. Yani biri için kaleme alınmış bir parça değil. Keşke aşık olsam da sevgilim için şarkı yazsam.

Hayatınızda biri yok mu?

Kolay kolay aşık olunmuyor. Ben, bir hayat arkadaşı arıyorum ama kalan ömrümü paylaşacağım birini bulmak da zor. Günübirlik kısa süreli ilişkilere kafa yormuyorum artık. O tarz ilişkiler beni mutlu etmiyor; hepsi geçici. Ben, kısa süren arkadaşlıklarımda bile hep aşkı aradım.

1991 senesinde 'Aşık Olmak İstiyorum' adında bir şarkınız vardı. 22 sene sonra, hala aşık olmak istiyorsunuz...

Tabii ki aşık oldum ama benim istediğim gerçek aşk. Laf olsun diye yaşanan bir ilişki istemiyorum. O yüzden son şarkıma 'Adı Aşk' ismini verdim.

Peki aşkı bulmaya yönelik çalışmalarınız var mı?

Durup dururken birine bakamazsın. Ben, gönül gözüyle etrafa bakıyorum. Bir de belli bir konumum ve kimliğim var; yanlış da algılanabilirim.

GÖRÜCÜ USULÜ İLE EVLENEBİLİRİM

Çok mu çekingensiniz?

Kesinlikle çok çekingen bir insanım. Benimle konuşanlar "Ne fırlama adam" derler ama söz konusu ikili ilişkiler olunca; ilk adımı hep karşımdan beklerim.

Görücü usulü evliliğe nasıl bakıyorsunuz? Aile büyükleriniz bu konuda size destek olmuyor mu?

Görücü usulü evliliğe kesinlikle olumlu bakıyorum. Bu sene ailedeki herkese "Beni evlilik programlarına çıkmaya mecbur bırakmayın" dedim. Herkes benim için kız bakıyor. Benim, şu ana kadar çoktan evlenip çoluk çocuğa karışmış olmam lazımdı. Üzülüyorum buna ama nasip kısmet.

ORGANİK BİRİYİM

Şöhreti taşıyabildiğinizi düşünüyor musunuz?

Evet ama şöhret, hiçbir zaman takıntım olmadı. Bir gün gazetede haberim çıkmadı diye panik olmadım. Her gün gazetede olmak yaptığımız iş için avantaj ama ben sahici olmayan şeyleri sevmiyorum. O konuda biraz organiğim. Ben sadece şarkı söylemeyi seviyorum. 24 yıldır bu işi yapmak kolay değil; hep iyi olmanız lazım. Dizi ya da filmde oynamadım; 24 senedir sadece şarkılarımla aynı ilgiyi görüyorum.

Nedir bunun sırrı?

Doğallık ve samimiyet. Ayrıca yaptığım şarkıların, insanlara doğru yollarla ulaşması. Halk, beni kabullendi; tabii ki efendiliğim için değil, onlara iyi şarkılar verdim.

SANATÇI TUTKAL GİBİ OLMALI

Sizce bir sanatçı siyasete veya hükümete yakın olmalı mı?

Sanatçı ayrıştıran değil, bütünleştiren olmalı yani siyasetçiyle toplum arasında tutkal olmalıdır. Türkiye'nin buna ihtiyacı var. Bir sürü siyasi olay yaşadım bu ülkede. Bunlardan özet çıkararak söylüyorum; birbirimizle kucaklaşmamız lazım. Ben hiç kimseye sırtımı dayayarak bir yere gelmedim. Kimseye de ihtiyacım yok bu saatten sonra. Müzikte de siyasallaşma yaşanıyor; bunu doğru bulmuyorum. Halka "Şu düşüncede olanlar beni dinlemesin" diyebilir misin? Ben yaptığım işle herkesi kucaklayamıyorsam, ne anladım yaptığım işten.

BEN EVİN OĞLU GİBİ OLDUM

İnternette sizin için, 'Muhafazakar Türk kızlarının biricik aşkı olmayı başarabilmiş' diye bir yorum var...

Ben böyle ayrımı doğru bulmuyorum. Benim her yerden, her kesimden sevenim var. Bir sansasyonum yok, beni evin oğlu gibi görüyorlar.

EROTİK ŞARKILAR HER ZAMAN TUTAR

'Ağzını Yerim', 'Öpsene Beni', 'Kulağımdan Öp Beni' gibi hafif erotik şarkılarınız vardı. Neden yine o tarz şarkılar yapmıyorsunuz?

Öpecek yer kalmadı ki; ağzı yedik, her yerinden öptük... (Gülüyor) Bu tür şarkılar, bana da yakıştı ama çok yaptığım için üzerine gitmiyorum. Yapsam tutar; erotizm her zaman tutar. Şu an öyle bir şey yakalayayım, hemen yaparım ama sırf erotizm olsun diye değil! Denk gelmesi lazım.

Sabah : http://www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr

Son Dakika Magazin Sinan Özen: Herkes Benim İçin Kız Bakıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement