Herkül" Yaralı Hacılar İçin Havalandı - Son Dakika
Güncel

Herkül" Yaralı Hacılar İçin Havalandı

Aralarında Mekke'de hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu yaralı ve hastaları getirecek askeri uçak Ankara'dan havalandı.

27.09.2015 17:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aralarında Mekke'de hac ibadetlerini yerine getirdikleri sırada hastalanan Türk hacılarının da bulunduğu yaralı ve hastaları getirecek askeri uçak Ankara'dan havalandı. Suudi Arabistan'a giden Türk Silahlı Kuvvetlerine ait askeri uçağın 25 yaralıyı Türkiye'ye getirmesi planlanıyor.

Mekke'de yaşanan vinç kazası ile Mina bölgesinde meydana gelen izdihamda yaralanan Türk hacıların, AFAD koordinasyonunda, Diyanet İşleri Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı işbirliğiyle Türkiye'ye getirilmesi için harekete geçildi.

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait C-130 Herkül tipi uçak, yaralıların nakli için havalandı. Etimesgut'taki askeri havaalanından kalkan uçak, Suudi Arabistan'a gidecek.

Yaralıların nakli için görevlendirilen Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibince (UMKE) uçağa sağlık malzemeleri, ilaçlar yerleştirildi. Kontrollerin tamamlanmasının ardından uçak saat 17.00'de Ankara'dan hareket etti.

Uçağın sabah saatlerinde yaralılarla yurda dönmesi bekleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Herkül' Yaralı Hacılar İçin Havalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement