Herşey bir fotoğrafla başladı - Son Dakika
Güncel

Herşey bir fotoğrafla başladı

İzmir cemiyet dünyasının tanınmış isimlerinden, 30 yılı aşkın bir süredir Aktif Danışmanlık Firması ile iş dünyasında adından başarıyla söz ettiren işadamı Halil Nadas, farklı bir kulvarda yeni bir başarıya daha imza atmaya hazırlanıyor.

13.01.2017 15:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Lise yıllarından bu yana fotoğrafçılıkla hobi olarak ilgilenen, yoğun çalışma temposu sebebiyle yaşamında hep ikinci sırada kalan fotoğrafçılık, Nadas için artık tutkunun da ötesine geçti. 10 Yıl önce İZFAK-Zeynel Aydın Atölyesinde aldığı eğitimlerle hobisini geliştiren işadamı, 24 Ocak'ta açılacak olan ilk kişisel sergisi ile fotoğraf sanatçısı fotoğraf severlerle buluşacak.

1966 yılında Urfa'da dünyaya gelen, çocuklarına daha iyi bir gelecek vermek için ebeveynlerinin İzmir'e yerleşme kararı aldığı 5 çocuklu bir ailenin en büyük kardeşi Halil Nadas.

Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Bölümü'nü başarıyla bitirdikten sonra iş yaşamını 1986 yılında kurduğu Aktif Mali Danışmanlık ve Denetim Firması ile sürdüren Nadas, daha gençlik yıllarından itibaren STK'larda görev almaya başladı. Daha önce EGİAD'ın Yönetim Kurulu Başkan Vekilli olarak görev alan, halen BASİFED Yönetim Kurulu Üyeliğini de sürdüren işadamı, titrine artık fotoğraf sanatçılığını da ekledi.

İş yaşamından arta kalan zamanlarda uzak ya da yakın fotoğraf yolculuklarına çıkan Halil Nadas, işte 10 yıl boyunca çektiği bu enstantaneleri 24 Ocak'ta ilk kişisel sergisi olan "Uzaktan-Yakından" ile fotoğraf severlerle buluşturacak. 50. Yaşında açtığı ilk sergisi ile büyük heyecan duyduğunu dile getiren işadamı Halil Nadas, "En güzel görüntüleri aramak için fırsat buldukça seyahat ediyorum. İlk zamanlar işimden arta kalan zamanlarda bunu yapıyordum. Ancak son zamanlarda hobim işe dönüştü. Benim için Fotoğrafçılık da birinci sırada geliyor. Farklı kentleri ya da ülkeleri geziyorum. Farklı kültürlere vizörden bakmayı deniyorum. Bence fotoğraf, hem bir sanat dalı, hem de dünyaya farklı bir bakış açısı. Fotoğraf, ruhun derinlerindeki hisleri yüzeye çıkartan, vizörden baktıkça derinliklere doğru dalmayı, hayal dünyasının sınırlarını aşmayı başaran ruhani bir güç. Bu güçle buluşmak için tüm fotoğraf severleri, 24 Ocak ve 3 Şubat tarihleri arasında Kültürpark İzmir Sanat Merkezi'ne bekliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Herşey bir fotoğrafla başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement