Herşey Çocukların Daha Çok Kitap Okuması İçin - Son Dakika
Yerel

Herşey Çocukların Daha Çok Kitap Okuması İçin

Herşey Çocukların Daha Çok Kitap Okuması İçin

Nilüfer Belediyesi, Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği ‘Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor’ etkinliğinde Alara İlkokulu öğrencileri yazar Nadide Utku ile buluştu.

08.01.2016 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Nilüfer Belediyesi, Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte düzenlediği 'Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor' etkinliğinde Alara İlkokulu öğrencileri yazar Nadide Utku ile buluştu.

Çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bilinçli bir nesil oluşturmak için farklı projeler geliştiren Nilüfer Belediyesi, Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği ile birlikte 'Genç Okurlar Yazarla Buluşuyor' etkinliği düzenledi.

Minareliçavuş Mahallesi'nde bulunan Alara İlkokulu'nda gerçekleşen etkinlikte, çocuk kitapları yazarı Nadide Utku, 429 öğrenciyle bir araya geldi. Etkinliğe Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek de katıldı.

Başkan Bozbey öğrencilere, basımı Nilüfer Belediyesi tarafından yapılan Nadide Utku'nun kitaplarını armağan ederek daha çok kitap okumalarını istedi. Bozbey, 'Nilüfer Belediyesi'nin sizlerden beklediği bir tek şey, özgür ve sorgulayan bireyler olmanızdır, iyi insan olmanızdır. Bunu da ancak ve ancak okuyarak elde edebileceğinize inanıyoruz' diye kaydetti.

Çocukların kitaplara ulaşımını kolaylaştırmak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Bozbey, 'Nilüfer Belediyesi olarak yıllardır 'Boyun Kadar Kitap Oku' projesini düzenliyoruz. Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği ile de böyle bir proje başlattık. Özellikle merkezin dışındaki mahallelerde yaşayan çocuklarımızın, hem kitap okuma alışkanlığı edinmesi hem de kitaba ulaşabilir olması adına başlattığımız çok önemli bir girişim. Bu çalışmada yer alan Mustafakemalpaşa Kültür ve Sanat Derneği'ne ve yazarlarımıza teşekkür ediyorum' dedi.

Kitap dağıtımının ardından yazar Nadide Utku çocuklarla kitapları hakkında söyleşi gerçekleştirdi. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Herşey Çocukların Daha Çok Kitap Okuması İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement