Herşey Kitap İçin - Son Dakika
Güncel

Herşey Kitap İçin

Herşey Kitap İçin

Proje hakkında bilgi veren Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu müdür yardımcısı Gökhan SÖKER," Projemiz Türkiye, Litvanya, İtalya, Danimarka, Romanya ve Polonya olmak üzere 6 ülke ortaklığında yürütülüyor.

11.01.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında uygulanmakta olan, İskenderun'da Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu, Suçıkağı Paşa Karaca Ortaokulu ve İskenderun Anadolu İmam Hatip Lisesi ortaklığıyla yürütülen "Today's Readers, Future Leaders, Bugünün Okuyanı, Geleceğin Lideri" isimli kitap okuma projesi öğrencileri Adana TÜYAP Kitap Fuarını ücretsiz ziyaret imkanı buldu.

Proje etkinliklerimizden biri olan kitap fuarı gezisi için, 10 Ocak Pazar günü Adana kitap fuarına gittik. Geziye toplam 37 öğrenci, 6 öğretmen ve 2 idareci katıldık. Çok faydalı bir gezi oldu. Gezimize başlamadan önce, Dörtyol ilçemizde bulunan İlk Kurşun Müzesini ziyaret ettik ve milli mücadele yıllarını öğrencilerimize hatırlatma fırsatı bulduk. Öğrencilerimiz, birçok ünlü yazarlarla da tanışma şansını yakaladı. Aynı zaman da aldıkları kitapları, kitap yazarlarına imzalatma fırsatını da kaçırmadılar. Değişik yayınevlerinin değişik hediyeler vermesi de öğrencilerimizi mutlu etti."dedi.

Projenin Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklendiğini belirten Suçıkağı Paşa Karaca İlkokulu müdür yardımcısı Hanefi ZOBAR, "Kitapsız büyüyen çocuk, susuz büyüyen ağaca benzer. Öğrencilerimizin kitap okuyarak gelişmelerini ve kitapların farklı dünyalarını keşfetmelerini planlıyoruz. Sıra da Mustafa Kemal Üniversitesi Kütüphanesi ve İskenderun Halk Kütüphanesi gezimiz var. Proje kapsamında yaptığımız her şeyi, öğrencilerimiz daha çok kitap okusun diye yapıyoruz. Yakında kitap toplama kampanyamız başlayacak. Topladığımız bu kitapları, ihtiyacı olan öğrencilere ve okullara proje kapsamında ücretsiz ulaştıracağız. Bu proje, Erasmus+ Stratejik Okul Ortaklıkları kapsamında aynı ilçeden 3 okulun ortak olduğu tek proje. Aynı ilçeden 3 okul ortaklığı projemizi çok güçlendirdi. Değişik aktivitelerle kitap okuma çalışmaları yapmayı ve diğer okullara örnek olmayı planlıyoruz. Ayrıca, önümüzde ki günlerde ünlü bir yazarı İskenderun'da sevdikleri ile imza gününde buluşturacağız" diye ekledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Herşey Kitap İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement