Hes'e Tepki İçin Botan Vadisi'nde Nikah - Son Dakika
Güncel

Hes'e Tepki İçin Botan Vadisi'nde Nikah

Hes\'e Tepki İçin Botan Vadisi\'nde Nikah

Siirt'te bir çift, Botan Çayı üzerinde devam eden HES'lere tepki göstermek amacıyla Botan Vadisi'nde nikah kıydı.

25.12.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siirt'te bir çift, Botan Çayı üzerinde devam eden hidroelektrik santrallerine (HES) tepki göstermek amacıyla Botan Vadisi'nde nikah kıydı.

Botan Çayı üzerinde yapımı devam eden Ilısu ve Çetin HES'in Botan Vadisi'ne zarar vereceğini gerekçe gösteren Fatma Tektaş ve Fırat Aytaş, buna dikkati çekmek için soğuk hava ve kara rağmen vadiye hakim Taşbaşı mevkisinde nikah töreni düzenledi.

Çiftin nikahını Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak kıyarken, nikah şahitliğini ise Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Fehremez Kaya ve sanatçı Ali Geçimli yaptı.

Törende konuşan Sadak, Botan Vadisi'nin tarihte birçok medeniyete ev sahipliği yapmasının yanı sıra, doğal güzelliği ile de cazibe merkezi olduğunu söyledi.

Yapımı süren barajların vadinin doğal güzelliğini sular altında bırakacağını savunan Sadak, şöyle dedi:

"Çiftin hayatlarının en mutlu anı olan nikah törenlerini Botan doğasında yaşanan bu tahribata dikkat çekmek için bu mekanda yapması çok anlamlı. Bu nedenle genç çiftimize ömür boyumu mutluluklar diliyor, bu davranışlarından dolayı da onları tebrik ediyorum. Bu vesile ile önümüzdeki günlerde başta Taşbaşı mevkisi olmak üzere il sınırlarındaki tüm doğal güzelliklerin korunması için daha fazla çaba göstereceğiz."

Sadak, daha sonra evlilik cüzdanını geline verdi.

Damat Aytaş, Kürtçe konuşmasında Botan Vadisi'nin üzerine yapılan barajlar nedeniyle sular altında kalacağını belirterek, ekolojik doğanın korunmasına dikkati çekmek için nikah törenlerini vadide gerçekleştirdiklerini kaydetti. - Siirt

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hes'e Tepki İçin Botan Vadisi'nde Nikah - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement