Hes Karşıtları Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu - Son Dakika
Güncel

Hes Karşıtları Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu

Hes Karşıtları Anayasa Mahkemesi\'ne Başvurdu

Ordu’da HES’lere karşı eylemleriyle bilinen Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri, Ordu İdare Mahkemesi’nin ‘HES’lerin inşa edildiği yerde yaşamadıkları’ gerekçesiyle verdiği ‘ehliyetsizlik’ kararına karşı Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru yaptı.

23.07.2014 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da HES'lere karşı eylemleriyle bilinen Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyeleri, Ordu İdare Mahkemesi'nin 'HES'lerin inşa edildiği yerde yaşamadıkları' gerekçesiyle verdiği 'ehliyetsizlik' kararına karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yaptı.

Ordu'da su kaynakları üzerinde inşa edilen HES'lerin tümüne karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın verdiği olumlu ÇED kararlarının iptali talebiyle dava açan Ordu Doğa ve Yaşam Alanlarını Koruma Platformu üyelerinin bu başvuruları Ordu İdare Mahkemesi tarafından 'yörede yaşayan insanlar olmadıkları için ehliyetleri yok' şeklindeki kararıyla reddedildi. Platform üyelerinin temyiz ve karar düzeltme talepleri de aynı şekilde Danıştay ilgili dairesi tarafından reddedildi. Bu kararlar üzerine platform üyeleri, Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulundu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hes Karşıtları Anayasa Mahkemesi'ne Başvurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement