HES kodu zorunluluğu esnaf için yeni bir kazanç kapısı oldu - Son Dakika
Ekonomi

HES kodu zorunluluğu esnaf için yeni bir kazanç kapısı oldu

HES kodu zorunluluğu esnaf için yeni bir kazanç kapısı oldu

Çeşitli yollardan ücretsiz olarak ve çok kısa sürede temin edilebilen HES kodu ve seyahat izin belgesi alma işlemleri Eskişehir'de bazı işletmeler için para kazanma kapısı oldu. Özellikle yaşlılar ve internet kullanmayanların faydalandıkları hizmetten vatandaşlar, 5 lira gibi bir ücret ödeyerek yararlanabiliyor.

19.11.2020 11:33  Güncelleme: 14:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kent merkezindeki bir otobüs ve tren bileti satış noktasında cama yapıştırılan yazılarda, internet üzerinden HES kodu işlemlerini yapmak isteyenler için duyurular yer alıyor. Yazılardan ilkinde "Estram kartına HES kodu yükleme işlemi yapılır", ikincisinde, "HES kodu alınır" ve sonuncusunda ise "65 yaş üstü için seyahat izin belgesi alınır" yer alıyor.

YAŞLILAR KULLANIYOR

Daha çok yaşlılar ve interneti pek kullanamayan vatandaşlar bu ilanlar sayesinden 5 lira gibi bir ücret ödeyerek HES kodlarını alabiliyor.

ÜCRETSİZ OLARAK EDİNİLEBİLİR

HES kodu e-Devlet üzerinden, HES (Hayat Eve Sığar) uygulamasıyla ve cep telefonlarından SMS atma yoluyla ücretsiz olarak edinilebilir. Seyahat izin belgesi için yalnızca e-Devlet sistemi kullanılabilirken, Eskart ile HES kodunun eşleştirilmesi işlemi www.eskisehir.bel.tr veya www.estram.com.tr adreslerinden kolayca ve ücretsiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi HES kodu zorunluluğu esnaf için yeni bir kazanç kapısı oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Öztürk: Kazanç kapısı değil de fırsat kapısı olmuş :/ Sms göndermek yada uygulamadan Hes kodu almak ücretsiz ... 31 0 Yanıtla
  • tunç06: yuh be utanın bunların ar damarı çatlamış... 2 0 Yanıtla

Advertisement