Hes Mağduru Vatandaş Çalacak Kapı Bulamıyor - Son Dakika
Yerel

Hes Mağduru Vatandaş Çalacak Kapı Bulamıyor

Hes Mağduru Vatandaş Çalacak Kapı Bulamıyor

Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Mahallesinde yapılmakta olan Hidroelektrik Santrali (HES)’nin yapımı aşamasında atılan dinamitler yüzünden evinde hasar oluşan vatandaş derdini anlatacağı bir kapı bulamıyor.

23.10.2015 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Olur ilçesine bağlı Ormanağzı Mahallesinde yapılmakta olan Hidroelektrik Santrali (HES)'nin yapımı aşamasında atılan dinamitler yüzünden evinde hasar oluşan vatandaş derdini anlatacağı bir kapı bulamıyor.

Ormanağzı Mahallesinde Ortaköy Elektrik Şirketine ait HES projesi nedeniyle 8 ay önce yapmış oldukları dinamit patlamalarında birçok ev hasar gördü. Hasar gören evlerden birçoğunun yapımını gerçekleştiren şirket, Yeşilbağlar Mahallesinde Yanal Yücel'e ait evin hasarından sorumlu olmadıkları öne sürerek Yücel'in evini yapmadı.

Geçimini sağlamak için gurbette çalışan Yanal Yücel, bir ara geldiği evinin hasar görmesi üzerine HES yetkililerine müracaat ederek şirket yetkililerine hasar tespiti yaptırdığını belirterek, "HES Proje Müdürü hasar gören evimde tespit yaparak hasarın patlamalardan dolayı olduğunu ve onarımın kendileri tarafından yapılacağının sözünü verdi. Bu arada ellerinde sıva ustası olmadığı için şirketin Proje Müdürü benden biraz beklememi istedi. Usta temin eder etmez evin hasarını gidereceklerini söyledi. Bu arada HES Projesinin idari yönetimi değişti. Bunun üzerine bir süre daha bekledim." Dedi.

Aradan biraz süre geçince yeniden HES yetkililerine giden ve durumu aktaran vatandaş Yanal Yücel, HES yetkililerinden kendisine verilen sözün yerine getirmesini ister. Ancak yeni idari yetkililer evdeki hasarın kendilerinden kaynaklanmadığını öne süren Proje Koordinatörü Cengiz Sinirlioğlu, "Bu evin bizim şirketimizin çalışmalarıyla ilgili bir durumu yoktur. Eğer herhangi bir bilirkişi heyeti gelir de, bu evdeki hasar sizden kaynaklanmıştır, derse biz de gereğini yaparız" dedi.

HES MAĞDURU YÜCEL; "MAHKEMEYE VERECEK PARAM OLSAYDI EVİMİ YAPTIRIRDIM"

HES mağduru Yanal Yücel ise evinin HES çalışmaları sırasında yapılan patlamalar nedeniyle hasar gördüğünü öne sürdü.

Vatandaş Yücel, "HES'in önceki müdürü gelip kendi gözleriyle hasarı gördü. Evin çalışmalarından ötürü hasar gördüğüne karar verdi ve evin hasarını giderme sözü verdi.

Tam 8 aydır, hasar gören evimin onarımı için uğraşıyorum. HES'in yeni yönetimine müracaat ettim. Buradaki müdür, 'git mahkemeye ver' dedi. Benim mahkemeye gidecek param olsaydı zaten kendi evimi yaptırırdım. Burada oturamadığım için Oltu ilçe merkezine gidip ev tuttum, kirada oturuyorum. Çok mağdur durumdayım." şeklinde konuştu.

Aynı patlamada evinin yanında kardeşine ait evin onarımının yapıldığını aktaran evli ve 4 çocuk babası Yanal Yücel, devlet büyüklerinden mağduriyetinin giderilmesini istedi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hes Mağduru Vatandaş Çalacak Kapı Bulamıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement