HES Şantiyesinde Mahsur Kalan 2 Bekçi 6 Gün Sonra Kurtarıldı - Son Dakika
Güncel

HES Şantiyesinde Mahsur Kalan 2 Bekçi 6 Gün Sonra Kurtarıldı

HES Şantiyesinde Mahsur Kalan 2 Bekçi 6 Gün Sonra Kurtarıldı

Pamukova'daki HES şantiye inşaatında kar nedeniyle mahsur kalan ve sosyal medyada "1 günlük ekmeğimiz kaldı" diye mesaj yazan 2 işçi, 6 gün sonra kurtarıldı.

15.01.2015 10:29  Güncelleme: 17:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya ve bölgesinde geçen hafta etkili olan kar yağış nedeniyle Pamukova'nın Eskiyayla Mahallesi'nde HES şantiye inşaatında 3 metreye yaklaşan kar nedeniyle mahsur kalan ve sosyal medyada "1 günlük ekmeğimiz kaldı" diye mesaj yazan 2 işçi, 6 gün sonra 7 saatlik zorlu yolculuk ardından iş makinasıyla kurtarıldıb 2 işçi Pamukova İlçesi'ne getirildi.

Eskiyayla Mahallesi'nde yapımı süren denizden yaklaşık 1100 metre yükseklikteki HES şantiyesinin bulunduğu alana, yoğun kar yağdı. Baraj inşaatını üstlenen firma geçen hafta bölgede etkili olan kar yağışı üzerine bekçiler; Ali Yemişçi ve Hamdi Kaçmaz'ı bölgede bırakarak işe ara verdi.

İşçilerin bölgeden ayrılmasından sonra başlayan kar yağışı etkili oldu. Burada kar kalınlığı 3 metreye yaklaşınca şantiyede kalan 2 işçi cep telefonu ile ulaştıkları sosyal medyadaki hesaplarında "1 günlük ekmeğimiz kaldı. Zor durumdayız" yazılı mesajları paylaştı.


Bu paylaşımları gören yakınlarının haber vermesi üzerine Jandarma ve AFAD ekipleri ilk gün bölgeye ulaşmak istedi. Ancak 3 metreyi bulan kar nedeniyle ilk girişimde şantiyeye ulaşılamadı. İşçiler yoğun kar yağışı nedeniyle 6 gün sonra baraj inşaatını yapan yüklenici firma ve SASKİ ekiplerince 7 saat süren zorlu yolculuk ile kurtarıldı. Dün öğle saatlerinde yer yer 3 metreyi bulan karla mücadele ederek işçilere ulaşan ekipler, işçileri iş makinası ile Pamukova'nın Kazimiye Köyü'ne getirdi.

Ali Yemişci ve Kaçmaz, sağlık sağlık kontrolünden geçirilirken, 13 günden beri her tarafı bembeyaz karlı kaplı şantiyede kaldıklarını ve zaman zaman endişelendiklerini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel HES Şantiyesinde Mahsur Kalan 2 Bekçi 6 Gün Sonra Kurtarıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement