Sivas'ta Hesap Makineli Kaçak Mazotçular Yakayı Ele Verdi - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta Hesap Makineli Kaçak Mazotçular Yakayı Ele Verdi

Sivas\'ta Hesap Makineli Kaçak Mazotçular Yakayı Ele Verdi

Sivas'ta polis ekipleri, hesap makinesi ile akaryakıt pompalarında elektronik düzenek kurulan istasyonda 52 bin 107 litre kaçak mazot ele geçirdi.

22.08.2014 18:03  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hesap makinesi ile akaryakıt pompalarında elektronik düzenek kurulan istasyonda 52 bin 107 litre kaçak mazot ele geçirdi.

Sivas genelinde akaryakıt kaçakçılığı konuları ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında, Çukurbelen köyü mevkii Erzincan karayolu yolu üzerinde faaliyet gösteren akaryakıt istasyonuna EPDK ve komisyon görevlileri ile birlikte istasyonda yapılan ölçümlerde benzin ve mazot numunelerinin kaçak olduğu tespit edildi.

Yapılan çalışmalar ve araştırmalar neticesinde yerin yaklaşık 1 metre altında 13 metre uzunluğunda bir tankın olduğu ve bu tank ile yasal benzin tankı arasında yaklaşık 50 santimetre genişliğinde bir kapak olduğu tespit edildi. Kapak kaldırıldığında tank içerisine raylı bir sistem kurularak kaçak akaryakıt dolumunun sağlandığını tespit eden ekipler istasyonun bulunduğu alanda iş makineleri ile kazı çalışması yaptı.

Ekipler, gizli tank içerisinde bulunan yaklaşık 50 bin 558 litre motorin ve bin 549 litre benzin ile kaçak akaryakıtın pompaya gelmesini sağlayan ve yasal olan yakıtı devre dışı bırakan bu haliyle uzaktan kumanda görevi yaptığı değerlendirilen içerisine özel düzenek yerleştirilmiş 2 adet hesap makinesine el koydu.

Olayla ilgili şirket yetkilisi S.A. ve işyeri çalışanları M.Ç., O.B. ve G.Ç. isimli şahıslar gözaltına alınmasının ardından ifadelerinin ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. İşyeri ise mühürlenerek işletme faaliyetine son verildi. - SİVAS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta Hesap Makineli Kaçak Mazotçular Yakayı Ele Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement