Hesaplara Girdiği Öne Sürülen Memurlar Yargılanıyor - Son Dakika
Güncel

Hesaplara Girdiği Öne Sürülen Memurlar Yargılanıyor

Tapu ve banka hesaplarına girdikleri iddiasıyla yargılanan Bartın Defterdarlığı'nda görevli 4 memur suçlamaları kabul etmedi.

23.05.2013 17:53  Güncelleme: 14:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, siyasetçi ve gazetecilerin tapu ve banka hesaplarına girdikleri iddiasıyla yargılanan Bartın Defterdarlığı'nda görevli 4 memur suçlamaları kabul etmedi.

Bartın Cumhuriyet Savcılığı, Bartın Defterdarlığı'nda görevli dört kişi hakkında, 2006 yılında şifreleriyle Gelir İdaresi Bilgi İşlem Merkezi'ne girerek, Başbakan Erdoğan, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, eski Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Yaşar Büyükanıt, gazeteciler Fatih Altaylı ve Emin Çölaşan'ın tapu dökümlerine ve banka hesaplarına ulaştıkları iddiasıyla geçtiğimiz yıl Aralık ayında soruşturma açtı.

Bugün, Bartın Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada 'Kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirme, yayma' suçlamasıyla tutuksuz yargılanan dört kişi,. hakim karşısına çıktılar. Biri, suçlamaları kabul etmeyerek, "O dönemde kurumda işlemler daire şeflerinin şifreleri ile yapılabiliyordu. Yani çalışanların şifreleri ile kısıtlı işlemler yapılabiliyordu. İşlerin yapılabilmesi için benim şifremi de kısmımda çalışan arkadaşlar biliyordu" dedi.

Duruşma ertelendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Hesaplara Girdiği Öne Sürülen Memurlar Yargılanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement