Heyelan Nedeniyle 25 İşyeri ve 5 Konuta Tahliye Kararı - Son Dakika
Güncel

Heyelan Nedeniyle 25 İşyeri ve 5 Konuta Tahliye Kararı

Heyelan Nedeniyle 25 İşyeri ve 5 Konuta Tahliye Kararı

Kastamonu’da karların erimesi sonrası oluşan heyelanda 25 işyerine ve 5 konuta tahliye kararı çıktı.

13.01.2016 15:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kastamonu'da karların erimesi sonrası oluşan heyelanda 25 işyerine ve 5 konuta tahliye kararı çıktı.

Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde Çatalkaya Sanayi Sitesi'nde, havaların ısınması sonrası karların erimesiyle birlikte heyelan meydana geldi. Heyelanda, 11 araç ile 5 işyerinde büyük çapta maddi hasar oluştu.

Heyelanın ardından İnebolu Belediyesi, iş makineleriyle heyelanlı bölgede çalışma başlattı. Heyelan sonrası kayan toprak ve taş parçaları, iş makinelerinin yardımıyla bölgeden temizlenmesine devam ediliyor.

Heyelan sonrası Kastamonu İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ekipleri, heyelan bölgesine gelerek hasar tespit çalışması başlattı. AFAD ekipleri, Kastamonu Meteoroloji Müdürlüğü'nün önümüzdeki günlerde kar ve yağmur yağışı beklediklerini açıklaması üzerine ikinci bir heyelanın olması tehlikesine karşı 25 işyeri ile 5 konuta tahliye kararı verdi. İşyeri sahipleri ve konutlarda oturanlar, evlerini ve işyerlerini tahliye ederek, yakınlarının yanına yerleştiler.

İnebolu Belediyesi, belediye sınırları dışında yer alan Çatalkaya Sanayi Sitesi'nde yaşanan heyelanda toprak ve molozların temizlenmesi için tüm iş makinelerini seferber ederken, İnebolu İlçe Özel İdaresi de çalışmalara 1 kepçe ve 1 kamyon ile destek verdi.

İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner, alandan bin kamyon toprak, kil ve ağaçları başka alana taşıdıklarını belirterek, tüm imkanlarıyla sanayi esnafının yaralarını sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Başkan Uzuner, iş makinelerinin gece gündüz durmaksızın vardiyalı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini ifade ederek, ayrıca olası bir heyelan tehlikesine karşı da önlemlerin arttırıldığını kaydetti. - KASTAMONU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Heyelan Nedeniyle 25 İşyeri ve 5 Konuta Tahliye Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement