Heyelan Tehdidi Evlerinden Etti - Son Dakika
Güncel

Heyelan Tehdidi Evlerinden Etti

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Güzören Mahallesinde pazar günü öğle saatlerinden beri devam eden heyelan, seralar ve tarım alanlarına zarar verirken, bazı seralar yerle bir olmuştu.

20.01.2015 14:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kumluca ilçesine bağlı Güzören Mahallesinde üç günden beri devam eden heyelan zeytin bahçeleri, seralar ve ağaçlara zarar vererek ilerliyor. Güzören Mahallesinde aşırı yağmur ve fırtınadan 5 gün sonra başlayan toprak kaymaları, Güzören Mahalle halkını tedirgin ediyor. Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, İlçe Jandarma Bölük Komutanlığı Ekipleri, Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan, Antalya İl Afet Merkezi Ekipleri Güzören’de bölgede incelemelerini sürdürüyor. İl Afet Merkezi Ekipleri, erozyonun evlerde ve tarım alanlarında ne kadar zarara yol açabileceğini, kaç ev boşaltılacağını araştırıyor. Konuyla ilgili bir rapor hazırlanarak Antalya Valiliği’ne verilecek.

Güzören Muhtarı Selehattin Okur, pazar günü öğle saatlerinde başlayan toprak kaymalarının ara ara devam ettiğini belirterek, "Evleri tehdit ediyor. Tarım alanlarımız, seralarımız heder oldu. Toprağa karışıp gitti. Üç evi boşalttık, başka evlerde boşaltılabilir. Dünden bu güne kadar en az 20 metre derinlikler oluştu. Sadece üç beş ev değil, mahallemizin başka yerlerinde de küçüklü büyüklü toprak kaymaları var. Ayrıca en tehlikeli olay da kayan toprağın yapay bir gölet oluşturması, bu gölet zaten bulamaç gibi olan toprakla birlikte kütle halinde şehir merkezine doğru ilerlerse esas tehlike o zaman olabilir. Yetkililerin tedbir alması gerekir” dedi.

Ziraat Odası Başkanı Süleyman Kayhan ise “Seralar, zeytin bahçeleri ve diğer tarım alanlarının toprağa karışıp gittiğini gördüm. Tedbir almaktan başka, insan gücü ile yapacak bir şey yok” dedi. Mahalle halkından evleri boşaltılan Ömer Öztürk ise toprak kayması sebebiyle tarım alanlarının zarar gördüğünü ve devam etmesinden korktuğunu söyledi. Tedbir amaçlı olarak evini boşalttığını ifade eden Öztürk, başka evlerin de korku sebebiyle boşaltıldığını ve bu sayının artabileceğini ifade etti.

Heyelan Tehdidi Evlerinden Etti
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Heyelan Tehdidi Evlerinden Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement