Heykeltıraş Onural ABD'de 4 Resim Sergisi Açtı - Son Dakika
Kültür Sanat

Heykeltıraş Onural ABD'de 4 Resim Sergisi Açtı

NEW Heykeltıraş Canan Onural, son dönemdeki resim çalışmalarını ABD'deki geniş katılımlı sanat etkinliklerinde sergiledi.

08.05.2015 22:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

NEW Heykeltıraş Canan Onural, son dönemdeki resim çalışmalarını ABD'deki geniş katılımlı sanat etkinliklerinde sergiledi.

Sanat kariyerine heykeltıraş olarak başlayan sanatçı, son 3 aydır ABD'nin doğu ve batı yakasında 4 sergi açtı.

Onural, Kaliforniya'nın Los Angeles kenti yakınlarındaki Palm Desert Melissa Morgan Art Galerisi'nin "Desert Art Project" adlı kalıcı sergisine girme başarısı gösterirken, sanatçının sergide yer alan eseri projeye destek için yapılan açık artırmada yer alacak.

Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve New York Eyalet Üniversitesi mezunu olan Onural, 1986-2000 yıllarında metalurji mühendisi, eğitimci ve danışman olarak ulusal ve uluslararası çalışmalarda bulundu. Onural, 2000-2010 yılları arasında ise gümüş, bronz büstler ve duvar rölyefleriyle birlikte mücevher tasarımları yaptı.

Daha sonra 3 boyutlu kabartma resimler yapmaya başlayan Onural, ilk kişisel sergisini 2013 yılında Ankara'daki Kore Büyükelçiliği Kültür Merkezi'nde açtı.

İkinci kişisel sergisini ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Nisan 2015'te açan Onural, Nisan sonunda da doğu yakasının en kapsamlı fuarı olarak belirtilen New York'taki Artexpo'ya The Hollows Galerisi'nde sergilenen 2 eseriyle katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Heykeltıraş Onural ABD'de 4 Resim Sergisi Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement