Tarım İşçileri Balık Gibi Kasaya Dizildi, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü - Son Dakika
Güncel

Tarım İşçileri Balık Gibi Kasaya Dizildi, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Tarım İşçileri Balık Gibi Kasaya Dizildi, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü

Aydın'da kamyonetin kasasında balık istifi gibi taşınan tarım işçilerini görenler, her yıl yüzlerce kişinin kazalarda ölmesinden ders alınmamasına tepki gösterdi.

20.09.2015 11:02  Güncelleme: 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Söke ilçesinde bir kamyonetin kasasında balık istifi gibi taşınan tarım işçilerini görenler, her yıl yüzlerce kişinin kazalarda yaşamını yitirmesinden ders alınmamasına tepki gösterdi.

KAYITLARA GEÇEN SAYI 19

Her yıl ekmek parası kazanmak için sabahın erken saatinde kalkan tarım işçileri, hâlâ kamyonet ya da traktör kasalarında herhangi bir güvenlik önlemi alınmadan taşınıyor. Bu yıl kayıtlara geçen rakamlara göre Manisa'da 15, Aydın'da ise 4 işçi trafik kazalarında yaşamını yitirdi.

TEHLİKE GÖZLER ÖNÜNDE

Kuşadası-Söke kara yolunda DHA muhabirinin objektifine yansıyan bir kamyonette ise balık istifi gibi taşınan işçilerin karşı karşıya bırakıldığı tehlike gözler önüne serildi.

BÜYÜK TEPKİ ÇEKİYOR

Kurbanlık koyun taşıyan kamyonetlerin bile üzerleri kapatılmasına rağmen; tarımda çalışan işçilerin bu şekilde yolculuk yapmak zorunda bırakılmaları tepki çekiyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarım İşçileri Balık Gibi Kasaya Dizildi, Tepkiler Çığ Gibi Büyüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • angaralı: kamyonetini elinden alın fotograflı şikayetler artsın,toplumda yasadışı kanunsuz işler yapanlar hakkında şikayet bakanlığı kurulsun 3 1 Yanıtla
  • yazik: dalga mi geçiyotsunuz.40 yıldır böyle bu işler.sanki yeni gibi tepki veriyorsunuz 3 0 Yanıtla
  • ben: ne dünya kimisi milyon dolarlık araba ve villalarda yaşarken ,kimisi bu halde bu adalet değil ,allahta bunu kabul etmez. 0 0 Yanıtla
  • ADM: Bu araci kullanani veya sahibini arac da dahil Ehliyet iptal arac trafikten men hic affi yok 0 0 Yanıtla
  • Poyraz: Böyle gelmiş böyle gitmez birilerin illa canimi ynacak ya insanları ne saniyorlar 0 0 Yanıtla
  • 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı
    13:59 135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı Guangzhou'da Başladı

    135. Çin İthalat ve İhracat Fuarı, Guangzhou'da başladı. Fuar için 215 ülkeden yaklaşık 149.000 alıcı ön kayıt yaptırdı. Yabancı alıcıların fuara ilgisi arttı ve 74.000 sergi standında 29.000'den fazla katılımcı bekleniyor.

  • TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı
    13:59 TMO'nun fındık satış kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdı

    Toprak Mahsulleri Ofisi'nin (TMO) fındık satma kararı serbest piyasa fiyatlarını sağlamlaştırdığı ileri sürüldü. TMO, stoklarında bulunan kabuklu fındıkların bir kısmını belirli fiyatlarla satışa çıkardı. Fındık sanayicileri, TMO'nun bu kararının gelecek sezonun fiyatlarını belirleyeceğini ifade etti.

  • Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti
    13:58 Ramazan Bayramı tatilinde 75 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinde yurt genelinde meydana gelen 6 bin 530 trafik kazasında 75 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Yerlikaya, trafikte denetim yoğunluğunun artmasıyla kazaların azaldığını vurguladı. Aşırı hız, kavşak ve geçitlerde geçiş önceliğine uymamak, şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymamak, arkadan çarpma ve dönüş kurallarına uymamak en önemli kazaya sebepleri olarak belirlendi.

  • Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı
    13:57 Erzurum Polisi FETÖ'den Hapis Cezası Bulunan Bir Şahsı Yakaladı

    Erzurum İl Emniyet Müdürlüğü, Fetullahçı Terör Örgütüne yönelik yapılan çalışmalarda, hakkında kesinleşmiş hapis cezası bulunan bir öğretmenin yakalandığını duyurdu. Şahıs gözaltına alındıktan sonra cezaevine teslim edildi. Terör örgütleriyle mücadele kararlılıkla sürdürülecektir.

  • Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı
    13:54 Samsun'da Fabrika Deposunda Yangın Çıktı

    Samsun'un Tekkeköy ilçesinde bulunan bir fabrikanın depo olarak kullanılan ambar kısmında çıkan yangın panik yarattı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederek söndürme ve soğutma işlemlerini tamamladı.


Advertisement