Hiddink'ten Robin Van Persie Açıklaması - Son Dakika
Spor

Hiddink'ten Robin Van Persie Açıklaması

Hiddink\'ten Robin Van Persie Açıklaması

Hollanda Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Guus Hiddink, 2016 Avrupa Şampiyonası (EURO 2016) elemeleri kapsamında Türkiye ile yapacakları maçta Robin van Persie'nin forma giyemeyeceğini söyledi.

20.03.2015 18:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hiddink, milli takım kadrosunu açıkladığı basın toplantısında, Robin van Persie'nin Türkiye'ye karşı olmayacağını, Arjen Robben'in ise durumunun henüz netlik kazanmadığını ifade etti. Hollandalı teknik adam, sakatlığı tam olarak geçmeyen Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Robben ile ilgili kararı daha sonra vereceklerini belirtti.

Robben'in forma giymesini umut ettiğini belirten Hiddink, "Arjen ile konuştum. Bu pazar oynanacak Borussia Mönchengladbach maçının kadrosuna dahil olacağını düşünüyor. Arjen birkaç gün Bayern Münih ile antrenmanlara çıktı. Formda olmazsa bile pazartesi günü Hollanda'ya, milli takım kampına gelecek. O zaman kadroda kalıp kalmayacağına karar vereceğiz" diye konuştu.

"Robin van Persie'nin kadroda olmasını isterdim" diyen Hiddink, bu eksikliğin olası kötü bir sonuç için bahane teşkil etmeyeceğini de dile getirdi.

Hiddink, EURO 2016 elemeleri kapsamında geçen yıl oynadıkları Letonya maçı öncesinde yaptığı, "Bu maçı kaybedersek istifa ederim" yönündeki görüşünün Türkiye maçı için geçerli olmadığını söyledi. Letonya'nın farklı bir çapta takım olduğunu ancak Türkiye maçını kaybetmeleri halinde puan olarak geriye düşeceklerini ve bu durumda grupta inisiyatifin kendilerinde olamayacağını ifade etti.

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda şimdiye kadar oynadığı 4 maçta, 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet alan Hollanda, Çek Cumhuriyeti ve İzlanda'nın ardından 6 puanla 3. sırada bulunuyor. Türkiye ise grupta 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 2 mağlubiyetle, 4 puanla, 4. sırada yer alıyor.

NTV Spor

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Hiddink'ten Robin Van Persie Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor
    11:32 Kayseri U16 Takımları Şampiyona Hazırlıklarını Sürdürüyor

    U16 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe Müsabakalarında Kayseri'yi temsil edecek olan Talasgücü Belediyespor ile Kayseri Atletikspor takımları hazırlıklarını yoğun tempoda sürdürüyor. Şampiyona, 76 ilden 128 takımın katılımı ile gerçekleşecek.

  • Maraton İzmir Başlıyor
    11:28 Maraton İzmir Başlıyor

    Beşincisi düzenlenen Maraton İzmir, 21 Nisan Pazar günü başlayacak. Teknik Direktör Ersun Yanal ile ultramaraton yüzücüsü Bengisu Avcı da bu organizasyonda yer alacak.

  • Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek
    11:24 Fenerbahçe-Olympiakos maçını Alman hakem yönetecek

    UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ikinci maçında Fenerbahçe'nin evinde Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile oynayacağı müsabakayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Tobias Stieler yönetecek. Maçta VAR koltuğunda Christian Dingert oturacakken, AVAR'da ise Sascha Stegemann yer alacak.

  • Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak
    11:18 Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinde Alman temsilcisiyle karşılaşacak

    Bahçeşehir Koleji, FIBA Europe Cup finalinin ilk maçında Alman temsilcisi NINERS Chemnitz'e konuk olacak. İstanbul temsilcisi, avantajlı bir skorla dönerek finalin ikinci ayağında ev sahibi olarak mücadele etmek istiyor. İki takımın istatistikleri de oldukça yakın.

  • Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir
    11:16 Göztepe, Giresunspor'u mağlup ederse Süper Lig'e yükselebilir

    Göztepe, Trendyol 1. Lig'de ikinci sıradan Süper Lig'e yükselmek için matematiksel hesapların oluşmasını bekliyor. İzmir ekibi, Giresunspor'u mağlup etmesi ve rakiplerinin puan kaybetmesi durumunda Süper Lig'e çıkacak.


Advertisement