Hijyenik Minibüs" Dönemi - Son Dakika
Güncel

Hijyenik Minibüs" Dönemi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açıklamaları-Dezenfekte işleminden detaylar.

25.12.2015 13:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: -Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın açıklamaları-Dezenfekte işleminden detaylar. Edirne'de "hijyenik minibüs" dönemi- Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan minibüslerde salgın hastalıklara karşı hijyen sağlanmasına yönelik ilaçlama başlatıldı Edirne Belediyesi tarafından kent içinde toplu ulaşımı sağlayan minibüsler, bulaşıcı hastalıklara karşı ilaçlanmaya başlandı.Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye otoparkında minibüsleri ilaçlama işlemini inceledikten sonra yaptığı açıklamada, toplu yaşamın olduğu yerlerde daha fazla bakteri ürediğini söyledi. Toplu ulaşım alanlarında sağlanacak hijyenin toplum sağlığına da büyük katkısı olacağına işaret eden Gürkan, şunları kaydetti: "Her şeyin amacı, insanın daha mutlu, daha sağlıklı ve daha konforlu bir yaşama kavuşmasıdır. O anlamda bugün başlatacağımız uygulamayla bundan sonra toplu ulaşımda kullanılan araçlar, her gün sterilize ve dezenfekte edilecek. Böylece gerek bulaşma gerekse el temasıyla oluşabilecek hastalıkların önüne geçmiş olacağız. Bu, bir anlamda hastalıklara karşı önleyici tedbirdir. Yapacağımız dezenfekte işlemleri o aracı hastalıklara karşı 24 saat korumuş olacak. Şoför arkadaşlarımızı da eğiteceğiz. Bu anlamda halk sağlığını bir derece koruyacağız."Gürkan, günde 60 bin kişinin kullandığı toplu ulaşım araçlarında ilaçlama işleminin yaz aylarında da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Hijyenik Minibüs" Dönemi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hijyenik Minibüs' Dönemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement