Hilvanlı Çocuklar Yeteneklerini Geliştiriyor - Son Dakika
Güncel

Hilvanlı Çocuklar Yeteneklerini Geliştiriyor

Hilvanlı Çocuklar Yeteneklerini Geliştiriyor

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde gençlik merkezleri bünyesinde faaliyete konulan kurslara gençler yoğun ilgi gösteriyor.

06.03.2016 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde yeni açılan Gençlik Merkezi bünyesinde oluşturulan 'Akıl Oyunları Kulübü' ve 'Eğlence Merkezi'nde her gün 35-40 genç imkanlardan faydalanıyor.

Hilvan'da yeni açılan Gençlik Merkezi bünyesinde 'Akıl Oyunları Kulübü' ve 'Eğlence Merkezi' oluşturuldu. Hilvan Kaymakamlığına bağlı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı desteği ile oluşturulan bu sınıflarda Hilvan genelinde eğitim görmekte olan okul öncesi öğrencileri 10 farklı okuldan öğretmenleriyle birlikte kendileri için belirlenen günlerde kulüplere geliyor. Çocukların bilişsel, duyuşsal ve devinişsel gelişimini desteklemek ve aynı zamanda özel yeteneklerinin keşfedilmesi amaçlanıyor.

Okul Öncesi Öğretmeni Tuğçe Kurt yapılan çalışmaların önemini şöyle belirtti: "Akıl oyunları kulübündeki oyunlar ile çocuklarımızın zihinsel yetenekler kazanması, var olan zihinsel-bilişsel yeteneklerini geliştirmeleri amaçlanıyor. Hızlı ve doğru karar verme, farklı fikirler üretme, sonraki aşamaları öngörme, olasılık hesaplama gibi mantığını etkili bir şekilde kullanma yeteneği kazandırmak. Bunun yanı sıra çocuklarda planlı hareket etme ve oyunları başardıkça özgüvenlerini artırma fırsatı sağlanıyor. Eğlence merkezinde; top havuzu, tırmanma halatları, jimnastik minderleri gibi egzersiz araçları bulunuyor. Burada parkurlar hazırlanarak çocuklar fiziksel becerilerinin yanında sırasını bekleme, işlem basamaklarını takip etme, başladığı işi bitirme becerileri kazanıyorlar."

35-40 ÖĞRENCİ BU İMKANDAN YARARLANIYOR

Oluşturulan sınıflarda özel gereksinimli çocuklar için de bireyselleştirilmiş oyun ve etkinlikler yapılıyor. Hilvan genelinde eğitim görmekte olan okul öncesi öğrencileri 10 farklı okul 37 sınıftan yaklaşık 400 öğrenci eğitim merkezine geliyorlar. Sınıflar sabah ve öğle grubu olmak üzere 2 grupta ders görüyorlar. Kendi içinden de iki gruba ayrılıp her kulüpte 10 öğrenci oluyor. Bir günde yaklaşık 35-40 öğrenci bu eğitimden yararlanıyor.

Hilvan Kaymakamı Ahmet Özay yeni hizmete giren Gençlik Merkezini ziyaret etti. Özay, buradaki çocuklarla sohbet edip, onlarla yakından ilgilendi. Geleceğimiz olan çocukların iyi bir eğitimin gerekliliğini vurgulayan Özay, özellikle 0-6 yaş aralığındaki çocukların eğitiminin hassasiyet ile üzerinde durulması gereken bir konu olduğunu belirtti. Daha sonra öğretmenlerden çalışmalar hakkında bilgi alan Özay, dezavantajlı çocukların topluma kazandırılması için gereken tüm desteği Hilvan Kaymakamlığı olarak vereceklerini belirterek yapılan özverili ve fedakar çalışmalardan dolayı eğitmenlere teşekkür etti.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Hilvanlı Çocuklar Yeteneklerini Geliştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement