Hınıs'ta Bugün Barış Konuşuldu - Son Dakika
Yerel

Hınıs'ta Bugün Barış Konuşuldu

Hınıs\'ta Bugün Barış Konuşuldu

Erzurum’un Hınıs İlçesinde yaklaşık bir yıl önce akraba olan iki aile arasında çıkan kavga barışla son buldu.

19.02.2015 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum'un Hınıs İlçesinde yaklaşık bir yıl önce akraba olan iki aile arasında çıkan kavga barışla son buldu.

Sögütlü Köyü'nde ikamet eden İbrahim Sarıtaş'ın ölümüyle sonuçlanan kavganın ardından bugün ilçe merkezinde bir araya gelen aileler kanaat önderlerinin özverisiyle Kur'an-ı Kerim'e el basarak barıştılar.

Arazi ihtilafı yüzünden çıkan anlaşmazlıktan dolayı, yaklaşık bir yıl önce Hınıs Sögütlü Köyü'nde yaşayan İbrahim Sarıtaş'ın ölümü ile sonuçlanan kavganın ardından Sarıtaş ve Beyaztaş aileleri arasında husumet başlamıştı. Bölgenin kanaat önderlerinin yoğun çabası sonucu, aileler dün akşam barışmaya ikna oldular.

Hınıs İlçe Merkezi'nde din adamları, bölgenin kanaat liderleri, M. Kasım Fırat ve Hınıs Belediye Eşbaşkanı Hasan Basri Fırat hazır bulunarak iki ailenin üyelerini barıştırdılar. Camide okunan dualar sonrası, barış yemeği verildi. Her iki aile üyeleri de barışa katkı sunan, öncülük edenlere teşekkürlerini sundular. Bölgenin etkin kanaat lideri M.Kasım Fırat söz alarak "Biz her zaman ve her yerde öldürülmeleri lanetliyoruz ama aynı zamanda barışmayı, affetmeyi de destekliyor ve Allah katında her zaman mükafatı olduğunu anlatmaya çalışıyoruz." - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hınıs'ta Bugün Barış Konuşuldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Selami Taştan: helal olsun bu barışa katkı sunan herkese 0 0 Yanıtla

Advertisement