Hınıs'ta Kurtuluş Coşkusu… - Son Dakika
Yerel

Hınıs'ta Kurtuluş Coşkusu…

Hınıs\'ta Kurtuluş Coşkusu…

Hınıs’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü ilçe merkezinde düzenlenen törenle kutlandı.

14.03.2015 12:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hınıs'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü ilçe merkezinde düzenlenen törenle kutlandı. Törene Hınıs Kaymakamı Muraz Uz, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Hınıs Belediyesi Başkan Yardımcısı Halit Yılmaz, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkan vekili Eyüp Tavlaşoğlu ve Hınıs Kaymakamı Murat Uz tören alanında bulunan vatandaşlara ve öğrencilere hitaben birer konuşma yaptılar.

TAVLAŞOĞLU: IŞID AKRABALARIMIZI ÖLDÜRÜYOR

Eyüp Tavlaşoğlu konuşmasında; " Türkiye'nin hemen etrafında Irak'ta Suriye'de Libya'da Mısır'da Tunus'ta Bosna'da Afganistan'da kısacası Müslüman ülkelerin hepsinde Müslümanlar öldürülüyor, Müslümanlar katlediliyor. Sevgili gençler, sevgili anneler, sevgili babalar, Suriye'de IŞID bizim akrabalarımızı öldürüyor. İşin en acı tarafı öldüren de Allahu Ekber, öldürülende Allahu Ekber diyor. Birileri bunları kullanıyor. Bunlara bu silahları kim veriyor? IŞID bu kardeşlerimizi katlediyor" dedi.

MURAT UZ: YANI BAŞIMIZDAKİ KOMŞULARIMIZA ÜZÜLÜYORUZ

Kutlamalarda konuşan Hınıs Kaymakamı Murat Uz: "Geçmiş tarihimize baktığımızda vermiş olduğumuz bütün kurtuluş mücadelesinde bu ülkenin batısıyla doğusuyla Türkü, Lazı, Çerkezi ile yaşayan bütün insanlarımızla birlikte verdik. Çanakkale'de baktığımız zaman mezar taşlarında Erzurumlu Hakkarili Edirneli ve Sivaslıyı bulabilirsiniz. Bu ülkede yaşayan herkesin bu topraklar üzerinde kurtuluş mücadelesinde kanı var. Yanı başımızdaki sıkıntıları yaşayan komşularımıza üzülüyoruz, Hep birlikte bu ülkeyi inşa ettik bundan sonra birlik beraberlik içinde daha iyi günlere, yarınlara inşallah bu çocuklarımızı kavuşturacağız" dedi.

Kutlamalar çeşitli okullardan katılan öğrencilerin şiir okumaları, folklor ve tiyatro ekiplerinin gösterileri ile sona erdi. - ERZURUM

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Hınıs'ta Kurtuluş Coşkusu… - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement