Hiperaktif ve Odaklanma Sorunu Yaşayan Çocuklar İçin Aikido - Son Dakika
Spor

Hiperaktif ve Odaklanma Sorunu Yaşayan Çocuklar İçin Aikido

Aiki Akademi Baş Eğitmeni Oğuzhan Ulvi Başkurt, aikidonun çocuklar için önemini vurgulayarak, hiperaktif ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için aikidoyu önerdi.

13.10.2015 09:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aiki Akademi Baş Eğitmeni Oğuzhan Ulvi Başkurt, aikidonun çocuklar için önemini vurgulayarak, hiperaktif ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için aikidoyu önerdi.

Aikidonun ruh ve benden sağlığı açısında önemine değinen Aiki Akademi Baş Eğitmeni 5. Dan Sensei Oğuzhan Ulvi Başkurt, "Gelişen teknoloji ve şehirleşme ile maalesef, çocuklarımızı sistemsel olarak asosyal yapıyor. Gerçek dünyadan uzak bir yaşam süren çocuklar aslında mutlu değil. Fiziksel oyun oynayabilecekleri alanlar kısıtlı. Alanlar olsa arkadaş ortamları her zaman olamayabiliyor. Aslında çocuklarda görülen pek çok davranış probleminin sebebi onların kendilerini yeterince ifade edememeleri" dedi.

"HİPERAKTİF VE ODAKLANMA SORUNU YAŞAYAN ÇOCUKLAR AİKİDO İLE TANIŞMALI"

Hiperaktif ve odaklanma sorunu yaşayan çocuklar için aikidoyu öneren Başkurt, "Çocuklar, aikido çalışmalarında eğitmeni tüm dikkatleri ile dinleyerek, gösterilen teknikleri rakibini incitmeyecek şekilde yapıyorlar. Eğitmenin anlattıklarını iyi dinlemek, yapılan hareketi dikkatle gözlemek, hatta eğitmenle birlikte birebir yapmak önemli. Bu, çocukların dikkatlerini bir noktada toplamasına yardımcı oluyor. Kendinden daha alt seviyedekilerle çalışırken, hareketin doğru tekniğini, yapıldığını da anlatmak durumunda kalıyorlar. Bu da onların sabırlı ve şefkatli olmasını sağlıyor. Birleşen bu olumlu davranışlar, çocukların topluma daha yararlı bireyler olma yolunda ilerlemesine yardımcı oluyor" açıklamasında bulundu.

"ÇOCUKLAR AİKİDO YAPARKEN SPORU VE SANATI ÖĞRENİYOR"

Başkurt, çocukların spor ve sanata yönlendirilmesi gerektiğini de ifade ederek, "Bu problemleri çözebilmenin yolu spor ve sanattan geçiyor. Spor ve sanatı birleştiren özel bir disiplin olan aikido, çocuklar için kas gelişimini arttırırken, kendilerine olan güvenlerini yükseltmelerine de destek oluyor. Çocuklar aikido yaparken düşe kalka, sporu, sanatı, rekabeti ve bu duyguyu yönetmeyi, bazen yenilmeyi ve düştüğü yerden kalkmayı, aynı zamanda da bildiğini başkalarına öğretmeyi öğreniyor" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Hiperaktif ve Odaklanma Sorunu Yaşayan Çocuklar İçin Aikido - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement