Hırsızlar, İki Çinli Şirketi Yatırımdan Vazgeçirdi - Son Dakika
Yerel

Hırsızlar, İki Çinli Şirketi Yatırımdan Vazgeçirdi

Sandıklı ilçesinde 3 milyon dolarlık yatırıma hazırlanan Çinli iki firma, iş makinelerinin çalındığı iddiasıyla Türkiye'den çekilme kararı aldı.

26.06.2015 16:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sandıklı ilçesinde 3 milyon dolarlık yatırıma hazırlanan Çinli iki firma, iş makinelerinin çalındığı iddiasıyla Türkiye'den çekilme kararı aldı.

Firmanın Genel Müdürü Doğan Zafer Keserci, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, "Erva Marble" isimli firmanın Sandıklı ilçesi Akin köyü Kumalar Dağı mevkisinde faaliyet gösterdiğini belirtti.

İki yabancı firmanın yatırım yaptığı mermer ocağı işletmesinden 23 Haziran'da 250 bin lira değerindeki iş makinelerinin çalındığını ileri süren Keserci, şöyle konuştu:

"Olayla ilgili jandarmaya bilgi verdik. Gerekli merciler incelemeleri yapıyorlar. Organize edilmiş bir suç şebekesi tarafından bu olayın gerçekleştirildiğine inanıyoruz. Daha önceden çalışmalarını yapmışlar, bekçilerimizin evlerine iftara girdiği saatte hırsızlık olayını gerçekleştirmişler. Normal bir hırsızlık olayı değil, vinç ve kamyonlarla gelmişler. O yüzden bir şebeke ve organizasyonun işidir. Bunun üzerine Çinli firma, Türkiye'deki bu yatırımından çekilme kararı aldı. Bu hırsızlık olayı sonrası iki yabancı firmada Türkiye'den yatırımlarını durdurup çıkma kararı aldılar. Şu an iş makinalarımızı boşaltarak, mermer ocağından ayrılıyoruz. Buraya 3 milyon dolarlık bir yatırım yapılmıştı. 150 kadar işçi çalıştırılması planlanıyordu ve önümüzdeki ay çalışmalarımız başlayacaktı."

Öte yandan Sandıklı İlçe Jandarma Komutanlığı olayla ilgili güvenlik kameralarını incelediğini ve soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hırsızlar, İki Çinli Şirketi Yatırımdan Vazgeçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement