Hırsızlık Mağduru Motorculardan Eylem - Son Dakika
Güncel

Hırsızlık Mağduru Motorculardan Eylem

Hırsızlık Mağduru Motorculardan Eylem

Hırsızlık mağduru motor tutkunları, Motoru Çalınanlar Sesini Duyuruyor Platformu olarak bir basın açıklaması yaptı.

14.08.2016 16:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırsızlık mağduru motor tutkunları, Motoru Çalınanlar Sesini Duyuruyor Platformu olarak bir basın açıklaması yaptı. Yapılan basın açıklamasında, "Biz hırsızlar tarafından mağdurlar grubu olarak, sadece motorlarımızı bulmanın değil, ülkede bulunan bu haksızlığın karşısında olma çabasındayız" denildi.

Motoru Çalınanlar Sesini Duyuruyor Platformu'na üye onlarca hırsızlık mağduru, Şişli'de bulunan Perpa Ticaret Merkezi'nin otoparkında toplanarak bir basın açıklaması yaptı.

Yaşadıkları mağduriyetin giderilmesinin talep edildiği basın açıklamasında, "İstanbul başta olmak üzere, Türkiye'de son 3 ayda tavana ulaşan motosiklet hırsızlığı giderek artmaktadır. Her gün en az 5 motor çalınmaktadır. Kasko ve sigorta gibi şartlara tabi tutulan motorlarımız araba statüsünde değerlendirilmelidir. Yasadaki boşluklar doldurulmalıdır. Vergisini ödeyen, emeği çalınan vatandaşlar olarak suçluların cezalandırılmasını istemek hakkımızdır. Biz hırsızlar tarafından mağdurlar grubu olarak, sadece motorlarımızı bulmanın değil, ülkede bulunan bu haksızlığın karşısında olma çabasındayız" ifadelerine yer verildi.

Motor tutkunları mağduriyetlerini dile getirdi

Yeni aldığı motoru birkaç saat sonra çalınan hırsızlık mağduru Hayrettin Acar, "02.08.2016 tarihinde aracımı aldım. 11 gibi otoparkta bıraktım. Gece 2.30 gibi motorum çalındı" dedi.

Çalınan motorunu birkaç parçası eksik olarak bulan Orhan Bacık ise, "Sabahın 7'sinde güvenlik görevlisi motoru buluyor. Oradan polise haber veriyorlar. Polis çekiciye haber veriyor, çekici de bana. Ön parçalarının hepsi kayıp. Şasi numarasından bana ulaşıyorlar. Genelde şasi numarasını siliyorlarmış" şeklinde konuştu.

Çalınan motoru bulunan, ancak ardından daha büyük bir mağduriyet daha yaşayan Ekrem Pekyürek de, "Motorumu polis ekipleri buldu. E-5 üzerinde bulmuşlar. Mavi renk olan motorum bulduklarında siyah renge döndürülmüş. Şasi numarası üstünden silinmiş. Ne bir şekilde devredebiliyorum, ne de ben kullanabiliyorum. Bin 700 TL civarında trafik sigortası çıkardılar bana. Motorum 3 bin 500 TL değerinde. Yakacağım, başka çaresi yok yani. Ne devredebiliyorum, ne de kullanabiliyorum. Öyle de bir mağduriyetim var" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, hırsızlık mağdurları, motorlarının çalınma anlarına ait güvenlik kamera görüntülerini de basın mensupları ile paylaştı. Güvenlik kamera görüntülerinde hırsızların motosikletleri çalma anları saniye saniye yer alıyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Hırsızlık Mağduru Motorculardan Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement