Hırsızlıktan Suç Kaydı Olanlara Mektuplu Uyarı - Son Dakika
Güncel

Hırsızlıktan Suç Kaydı Olanlara Mektuplu Uyarı

Hırsızlıktan Suç Kaydı Olanlara Mektuplu Uyarı

Adana Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen proje kapsamında hırsızlıktan suç kaydı bulunanlara, mektup gönderilmeye başlandı.

15.07.2014 15:23  Güncelleme: 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hırsızlıktan suç kaydı olanlara Türk Ceza Kanunu'nda (TCK) bu suça verilecek yeni cezalar mektupla duyuruluyor.

Adana Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen "4 bin mektup güvenli bir gelecek" projesi kapsamında hırsızlıktan suç kaydı bulunanlara, TCK'da bu suça verilen cezaların arttırılmasını konu edinen mektup gönderilmeye başlandı. Hırsızlığa karışanların yüzde 60'ının aynı zamanda uyuşturucu bağımlısı olması nedeniyle mektupta uyuşturucu satan ve kullanan kişilere yönelik yeni düzenlemeyle artırılmış cezalara da yer veriliyor.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği, yeni yasal düzenlemelerle hırsızlık, uyuşturucu kullanımı ve ticaretine yönelik  cezaların artırılması nedeniyle valilik koordinesinde proje hazırladı.

Kentte hırsızlık suçlarına karışmış kişileri mektupla uyarmayı ve suça karışmalarını engellemeyi amaçlayan proje kapsamında, hırsızlıktan suç kaydı bulunan yaklaşık 4 bin kişiye yeni ceza maddeleriyle ilgili mektup gönderiliyor.

28 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete 'de yayınlanan yeni düzenlemeye göre nitelikli hırsızlık suçunun hapis cezasının 7 yıla kadar, aynı suçun ağırlaştırılmış halleri işlenmesi halinde 10 yıla kadar hapis cezası verilmesinin hükmedildiği belirtilen mektupta, hırsızlık suçunun işlenmesi sonucunda haberleşme, enerji, demiryolu veya havayolu ulaşımı alanında kamu hizmetinin geçici de olsa aksaması halinde bu cezaların tabanının yarısı kadar artırıldığı kaydediliyor.

Uyuşturucu kullananların hırsızlığı karışma oranı

Hırsızlık olaylarına karışanların yüzde 60'ının uyuşturucu bağımlısı olduğunun belirlenmesi nedeniyle uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretine yönelik artırılmış ceza hükümlerine de mektupta yer veriliyor.

TCK'nın 188 ve 191'inci maddelerindeki değişiklikler hakkında bilgi verilen mektupta, "Yeni yasal düzenlemelerle hırsızlık, uyuşturucu kullanımı ve ticaretinin cezaları arttırılmıştır. Ailenize ve toplumumuza karşı sorumluluklarımızı düşünerek belirtilen suçlardan uzak kalmanızı tavsiye ediyoruz" ifadeleri kullanılıyor. - Adana

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Hırsızlıktan Suç Kaydı Olanlara Mektuplu Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement